fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,837.00-0.89%
  • ethereumEthereum$1,612.80-1.33%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.562.55%

Un protocol pentru descentralizarea transportului în comun a strâns o finanțare de 9 milioane de dolari

Conform Decetralizer Engineering Corporation (DEC), industria de ride-sharing este în continuă dezvoltare, cu protocoalele Web3 permițând noilor companii și șoferi să liciteze pentru curse folosind un algoritm de potrivire. Protocolul TRIP este dezvoltat pe blockchain-ul Solana și va ajuta la descentralizarea transportului în comun.

Potrivit DEC, pe platforma TRIP, companiile și călătorii pot colabora și concura pe o piață liberă și comună. De asemenea, protocolul îi recompensează pe cei mai activi participanți indiferent că vorbim despre clienți sau șoferi.

Primul serviciu care va funcționa pe TRIP este Teleport, o aplicație descentralizată de partajare a călătoriei, planificată să fie lansată în decembrie și condusă de compania-mamă DEC. Pe 27 octombrie, DEC a anunțat o rundă de finanțare de 9 milioane de dolari, condusă împreună de Foundation Capital și Road Capital.

CEO-ul DEC și co-fondatorul Teleport, Paul Bohm, a declarat faptul că tehnologia Web3 , inclusiv TRIP, va concura pentru a înlocui „platformele centralizate conduse de monopoluri corporative cu protocoale descentralizate care sunt open source, competitive și corecte pentru toată lumea”.

Bohm a declarat că finanțarea suplimentară va fi folosită pentru „lansarea permanentă a  programuluiTRIP în anumite orașe”. De asemenea, va ajuta compania să-și atingă etapa de descentralizare.

 

„Transformând transportul în comun într-un protocol, Teleport construiește ceea ce nu am putut construi la Uber în 2010 și ceea ce Uber ar trebui să construiască astăzi”, a spus Ryan McKillen, un fost angajat al Uber și unul dintre investitorii care s-au alăturat proiectului . Investitorii suplimentari au inclus Thursday Ventures, 6th Man Ventures, 305 Ventures și Common Metal.

Mărimea pieței pentru transportul în comun este de așteptat să crească la 344,4 miliarde de dolari până în 2030, potrivit Precedence Research. Datele de la Statista arată că Uber este cea mai populară aplicație de ride-sharing din lume, cu 93 de milioane de oameni care folosesc aplicația lunar.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *