fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,180.000.43%
  • ethereumEthereum$2,022.490.04%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.09-2.34%

Un nou raport prezice că Metaverse va ajunge o industrie de miliarde de dolari

Un sondaj realizat de CoinWire în decembrie 2022 efectuat pe peste 10.000 de investitori din spațiul crypto a constatat că sentimentul utilizatorilor față de metavers este pozitiv, mulți considerând că acesta va remodela diferite aspecte ale vieții sociale.

În ceea ce privește inovația, Microsoft a asigurat cele mai multe brevete legate de metaverse, eclipsând alte firme de tech mari, cum ar fi Meta, Tencent și Epic Games. În plus, noile caracteristici metaverse care includ atingerea și mirosul au fost prezentate recent la Consumer Electronics Show 2023, indicând faptul că metaversul continuă să se dezvolte și va avea posibilitatea de a avea un impact mai tangibil asupra vieții sociale în general.

Sondajul a mai constatat că peste jumătate dintre cei investiți în metavers dețin și o formă de criptomonedă. Statele Unite sunt văzute ca lider în inovarea metaversului, dar China și India au cel mai mare sentiment pozitiv față de utilizarea zilnică a metaversului, cu 78% și, respectiv, 75%.

 

Cu toate acestea, în ciuda sentimentului pozitiv față de metavers, sondajul a mai relevat că mulți investitori au încă incertitudine cu privire la ceea ce implică „Web3” și doresc mai multe reglementări aplicate industriei. Acest lucru este în conformitate cu tendința recentă a autorităților de reglementare din întreaga lume care încep să adopte și să discute noi reguli pentru industrie.

În ciuda acestui fapt, zone ale Web3 precum metaversul rămân în fruntea listei de priorități pentru multe țări. Recent, guvernul sud-coreean și-a deschis publicului orașul său pilot metavers, indicând faptul că metaversul este o zonă de mare interes atât pentru guverne, cât și pentru companii.

Un raport de la McKinsey a prezis că metaversul va genera o valoare de 5 trilioane de dolari în următorii 7 ani, subliniind și mai mult potențialul metaversului ca zonă majoră de creștere și inovare în următorii ani.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *