fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,331.00-1.52%
  • ethereumEthereum$3,389.41-1.40%
  • elrond-erd-2MultiversX$61.52-0.14%

Un DAO strânge 40 de milioane de dolari pentru a cumpăra o copie a Constituției SUA

constitutie dao

ConstitutionDAO a strâns peste 40 de milioane de dolari în Ether pentru a participa la o licitație în care se vinde o copie a Constituției SUA. Combinația dintre crypto – un sector focusat pe descentralizare – și Constituția unei țări, este, cred că sunteți de acord, destul de interesantă.

“We’re buying the constitution and it will be governed by the people.”

… este sloganul DAO-ului. Ideea că o constituție poate fi ”guvernată” de oameni are un sens aparte în acest context. DAO-ul plănuiește ca fiecare donator să primească tokeni de guvernare ce le va permite să voteze ce se întâmplă cu Constituția, odată ce va fi achiziționată.

Acest lucru nu înseamnă că donatorii vor avea drept de proprietate asupra documentului, ci doar că vor putea să voteze ce se întâmplă cu ea. Drepturile de proprietate vor rămâne la DAO.

”It’s fitting that we use this technology to honor and protect the greatest historical tool for human governance: the U.S. Constitution.”

… au scris membrii DAO-ului într-un blog post. Aceștia au explicat anterior că DAO-ul utilizează un wallet Gnosis Safe ce necesită 13 semnături pentru a depune și retrage fonduri. Sistemul multi-sig va fi utilizat, conform declarațiilor membrilor, doar pentru a depune fondurile în contul Sotheby’s, dacă aceștia vor câștiga licitația.

În legătură cu compensația echipei, cei de la ConstitutionDAO au anunțat că membrii nu au primit tokeni pre-minted și că plănuiesc să organizeze un vot legat de recompensele pe care ar trebui să le primească membrii DAO-ului.

Conform DAO-ului, acest eveniment este prima data în 33 de ani când o copie originală (din cele 13) a Convenției Constituționale este listată public într-o licitație publică – organizată de Sotheby’s în acest caz, după cum am precizat mai sus. Site-ul oficial al DAO-ului poate fi găsit aici.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *