fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.84%
    $22,822.00
  • ethereumEthereum-4.18%
    $1,567.34
  • elrond-erd-2MultiversX-6.15%
    $42.25

Un bărbat din Florida a furat 100 de milioane de dolari folosind o schemă Ponzi

Conform Departamentului de Justiţie din Florida, un bărbat a pledat joi vinovat în faţa tribunalului federal pentru participarea la o schemă Ponzi bazată pe crypto care a fraudat investitorii cu aproximativ 100 de milioane de dolari.

Departamentul spune că Joshua David Nicholas din Stuart, Florida a acționat timp de aproape doi ani ca așa-numitul CEO al EmpiresX, o platformă de investiții crypto care promitea investitorilor profituri zilnice de 1% datorită abilităților combinate ale unui „Boţ de tranzacționare” de ultimă generație bazat pe tehnologie AI. În realitate, acel bot nu exista. Nicholas, împreună cu co-fondatorii EmpiresX Emerson Sousa Pires și Flavio Mendes Goncalves, au luat majoritatea fondurilor investitorilor și au închiriat un Lamborghini, au cumpărat numeroase articole de la Tiffany & Co. și au făcut plăți pentru o a doua casă.

Nicholas a pledat astăzi vinovat pentru o acuzație de conspirație pentru a comite fraudă cu valori mobiliare și riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, Nicholas a fost acuzat inițial în iunie de conspirație pentru a comite fraudă electronică, deși această acuzație pare să fi fost renunțată de atunci.

„Acest caz ar trebui să servească drept un avertisment pentru orice persoană care caută să se folosească de ambiugitatea pieţei crypto pentru a profita pe urma investitorilor nevinoati, a adăugat Anthony Salisbury, agent special responsabil al investigațiilor de securitate internă din Miami.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *