fbpx
  • bitcoinBitcoin$39,816.004.52%
  • ethereumEthereum$2,736.159.68%
  • ElrondElrond$103.275.62%

Turcia va introduce noi legi pentru spațiul crypto în Q4 2021

crypto turcia

Turcia a introdus o nouă propunere legislativă ce țintește cryptomonedele. Legea, dacă va fi aprobată, va pune bazele unei infrastructuri egale pentru asset-urile digitale în țară. Conform unui sondaj, între 16% și 20% din cetățenii țării au folosit crypto în 2020.

Vice-ministrul trezoreriei și finanțelor, Sakir Ercan Gul, a declarat că legea e bazată pe propuneri similare din Europa și SUA, adăugând că ar trebui introduse reglementări mai stricte decât cele vizate de lege.

Propunerea va fi prezentată parlamentului – Grand National Assembly – la începutul următorului quarter. O agenție de reglementare va superviza companiile ce se ocup cu asset-uri digitale, în timp ce alta va fi responsabilă pentru crearea mecanismelor de protecție a investitorilor de pe piață.

Companiile vor fi nevoite să pună deoparte un minim de capital drept colateral, iar taxele se vor aplică peste un anumit nivel. În aprilie, Turcia a interzis userilor crypto să-și folosească asset-urile drept mijloc de plată.

Totuși, cetățenii țării pot în continuare să folosească lira turcească pentru depuneri pe exchange-urile crypto, prin intermediul transferurilor bancare. Deși interesul în acest spațiu continuă să crească, Turcia nu a introdus până acum reglementări pentru acest spațiu.

Între timp, guvernul lucrează la o infrastructură blockchain națională și la un proiect CBDC.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *