fbpx
[ccpw id="485"]

Tesla a vândut 75% din deținerile Bitcoin

Conform raportului financiar publicat de companie pe data de 20 iulie, Testa şi-a vândut majoritatea deţinerilor sale de Bitcoin în al doilea trimestru al anului 2022. Se presupune că Tesla a deţinut în jur de 43.200 BTC. O vânzare de 75% reprezintă aproximativ 32.400 BTC.

Valoarea totală a reprezentat 936 de milioane de dolari adăugaţi în buzunarele companiei. Deţinerile companiei au fost stabile în ultimele trei trimestre. În lună martie a acestui an, activele digitale ale companiei lui Elon Mus au fost în jur de 1,261 miliarde de dolari. După vânzare, compania a rămas cu active în valoare de 218 milioane de dolari.

E de reamintit faptul că Tesla a vândut aproximativ 10% din deţinerile sale în martie 2021, obţinând un profit de 128 de milioane de dolari.

Experţii din zona industriei  crypto spun că această strategie este una obişnuită pentru companii, pentru a acumula numerar în timpul perioadelor de încetinire economică.

În timpul unei conferințe telefonice, Elon Musk, a anunțat că vânzarea nu ar trebui luată ca un ultimatum asupra Bitcoin, explicând că mutarea s-a datorat preocupărilor legate de lichiditate, având în vedere blocarea continuă a COVID-19 în China.

„Motivul pentru care am vândut o grămadă din deținerile noastre de Bitcoin a fost că nu eram siguri când s-ar atenua blocarea Covid în China. Deci a fost important pentru noi să ne maximizăm poziția de numerar:”

Deși prețul Bitcoin a scăzut cu aproximativ 2,6% după anunțul companiei, moneda se păstrează destul de bine.

Prețul Bitcoin s-a stabilizat în ultimele 24 de ore și am fi surprinși dacă alți investitori mari ar urma exemplul, mai ales având în vedere prețul actual al Bitcoin.” declară Tommy Honan, șeful strategic al Swiftx.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.