fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,124.00-1.33%
  • ethereumEthereum$3,032.40-0.81%
  • ElrondElrond$217.1113.02%

State Street extinde gama de servicii crypto oferite investitorilor instituționali

state street

State Street Corp. Este unul dintre cei mai mari provideri de servicii financiare pentru investitori instituționali din lume. Oficialii companiei au anunțat lansarea unor noi servicii pe fondul interesului tot mai mare în spațiul crypto din partea clienților săi.

”State Street will support its private fund clients with collection, standardization, enrichment, reconciliation, processing and reporting related to crypto and other digital assets.”

… au scris aceștia într-un anunț oficial. Pentru a realiza asta, compania a intrat într-un parteneriat cu Lukka, un provider de tool-uri administrative care ajută userii săi să țină evidența activităților lor din piața crypto.

State Street operează la nivel global în peste 100 de țări și are 3.9 trilioane de dolari în AUM (Assets Under Management), și 42.6 trilioane în custodie sau administrație, până la data de 30 iunie.

Gigantul a înființat recent o firmă pe nume State Street Digital, ce se concentrează pe familiarizarea cu spațiul crypto. Aceștia au participat la runda de investiții din decembrie 2020 organizată de cei de la Lukka.

”Our work with Lukka will leverage their software and data in order to help expand our digital and crypto asset fund administration capabilities to alternative managers.”

… a comentat Nadine Chakar, CEO-ul State Street Digital. Jen Tribush, un alt oficial al companiei a afirmat că parteneriatul a fost stabilit pe fondul interesului tot mai mare din partea clienților instituționali ai State Street.

Conform lui Robert Materazzi, CEO-ul Lukka, managerii de fonduri tradiționale se grăbesc să adauge cryptomonede în portofoliul lor de servicii, ceea ce duce la nevoia unor provideri de astfel de servicii – provideri ca State Street.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *