fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,633.00-1.13%
  • ethereumEthereum$3,769.05-2.03%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.910.19%

SundaeSwap și CardStarter de pe Cardano se ceartă în urma lansărilor slabe

sundaeswap vs cardstarter

Drama ce are loc între cele două proiecte de pe Cardano pare să fi luat amploare și pe rețelele de socializare, spre nemulțumirea comunității. Problemele au început să apară în aprilie, când programul accelerator CardStarter a anunțat lansarea propriului DEX.

La scurt timp după, fondatorii au încercat să stimuleze investitorii să ofere lichiditate pentru proiect prin intermediul Uniswap la schimb pentru tokeni CSWAP. Developerii au ajuns la un acord cu un alt DEX, pe nume SundaeSwap, acord marketat drept un ”merger” în iunie.

Conform acordului, CardStarter nu ar mai fi lucrat la DEX-ul promis, ci se va concentra la creșterea lichidității pe DEX-ul SundaeSwap. Investitorilor le-au fost promise mai apoi ”beneficii majore” în cadrul unei sesiuni Q&A ținută pe YouTube (vorbim aici de holderii tokenului CSWAP).

Săptămâna trecută însă, a fost dezvăluit faptul că aceste beneficii majore ar fi de fapt o simplă conversie a tokenilor CSWAP în CARDS (nativ CardStarter), la o rată de 400:1. Holderii care au blocat 15 milioane de dolari în lichiditate pe platformă au simțit că asta a fost ”o palmă peste față,” nereprezentând practic nici un fel de recompensă.

La scurt timp după asta, au început să apară suspiciuni legate de un rug pull. Developerii din spatele ambelor proiecte au apărut mai apoi pe rețelele sociale dând vina unul pe celălalt pentru pierderea investitorilor de pe platformă.

Situația nu a fost văzută cu ochi buni nici de entuziaștii ADA, dar nici de fondatorul Cardano, Charles Hoskinson. Conform unor declarații făcute de cei de la SundaeSwap (citate de Hoskinson), înțelegerea din iunie a fost pur și simplu un acord de colaborare și marketing.

Totuși, cei de la SundaeSwap au recunoscut că nu au comunicat în mod clar cu comunitatea în repetate rânduri în ultimele luni. Mai rău decât atât, proaspătul lansat SundaeSwap a întâmpinat mai multe rapoarte de la useri care se plângeau de tranzacții eșuate.

În cadrul unui stream pe YouTube ținut ieri, 24 ianuarie, fondatorul Cardano a comentat schimbul de replici dintre cele două proiecte. Acesta a elaborat că e inacceptabil pentru organizațiile implicate, SundaeSwap și CardStarter, să utilizeze Twitter, Reddit, Telegram și alte canale media pentru a se certa.

”Este josnic. Nu rezolvă nimic în afară de încercarea de a abdica de la responsabilitatea proprie și de a deteriora brandul general al ecosistemului.”

… a comentat Hoskinson. Acesta le-a transmis mai apoi ”get your shit together,” și a sugerat ca ambele părți să discute și să rezolve problema.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *