fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,706.00-0.96%
  • ethereumEthereum$3,774.59-1.88%
  • elrond-erd-2MultiversX$40.030.33%

Gigantul BlackRock va creea un blockchain ETF

blackrock

Titanul de management de asset-uri BlackRock plănuiește lansarea unui ETF focusat pe companiile ce stau în fruntea inovațiilor tehnologice blockchain. Conform unor documente depuse către SEC, managerul de asset-uri va creea iShares Blockchain and Tech ETF, care va urmări index-ul NYSE FactSet Global Blockchain Technologies.

Acest index urmărește practic performanța acțiunilor (stocks) firmelor implicate în ”dezvoltarea, inovarea și utilizarea tehnologiilor blockchain și crypto.”Fondul va investi în companii focusate pe crypto mining, trading și cele ce acționează ca exchange-uri. Numele exacte ale acestora nu au fost încă dezvăluite.

Documentele depuse la SEC arată însă că fondul va investi 80% din asset-uri în acțiuni incluse în acel index și 20% în futures, opțiuni, contracte și cash. Actele clarifică faptul că fondul nu va investi în mod direct în asset-uri crypto, sau indirect în derivative crypto.

Anul trecut, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, părea să-și fi schimbat poziția față de asset-urile digitale, spunând că piața crypto are potențialul de a deveni o clasă de asset-uri foarte interesantă.

”Sunt încă fascinat de ea. Sunt încurajat de câți oameni se concentrează asupra ei. Sunt încurajat de narativul cum că va deveni o clasă de asset-uri foarte bună și cred într-adevăr că ar putea deveni o clasă de asset-uri extraordinară.”

…declara el atunci. Comparativ, în 2017, Fink spunea că Bitcoin e un ”index pentru spălare de bani.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *