fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,244.000.44%
  • ethereumEthereum$2,027.29-0.03%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.31-1.62%

Spania include activitățile ilegale cu monede digitale în legislația națională

Guvernul spaniol urmează să creeze clauze legate de criptomonede în Codul Penal în încercarea de a înlătura lacune și de a ajuta poliția să lupte împotriva criminalității bazate pe crypto.

Coaliția guvernamentală formata Partidul Socialist Spaniol (PSOE) și Unidas Podemos au depus o măsură parlamentară prin care propune o modificare a legislației. Părțile susțin că criminalitatea digitală a crescut exponențial în ultimii ani, odată cu creșterea numărului de persoane cu acces la internet. Dar, au explicat ei, legile existente referitoare la fraudă și alte infracțiuni nu includ menționarea formelor de plată cu monede digitale, ci doar cu fiat.

Guvernul a explicat că monedele digitale pot fi folosite pentru a efectua plăți. Ca atare, consideră că trebuie create prevederi pentru instanțele și ofițerii de poliție care încearcă să pună sub judecată infractorii care folosesc crypto. Guvernul spaniol dorește, de asemenea, să majoreze pedepsele pentru infracțiunile legate de traficul de informații privilegiate, în conformitate cu legislația UE.

La începutul acestui an, Spania a anunțat că va cheltui 115.000 de dolari pe tehnologia de monitorizare criptografică, ca parte a eforturilor sale de a combate contrabanda de droguri.

Și conștientizarea crypto este în creștere în Spania. Aproximativ 76% dintre spanioli au spus recent că știu despre crypto, iar o treime a susținut că înțeleg modul în care monedele sunt reglementate în țara lor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *