fbpx
  • bitcoinBitcoin0.09%
    $22,954.00
  • ethereumEthereum-1.59%
    $1,576.87
  • elrond-erd-2MultiversX-0.75%
    $43.40

Sotheby’s va accepta plata în crypto pentru un diamant de 100 de carate

diamant 100 de carate sotheby's

Casa de licitații Sotheby’s a apărut în știrile noastre de mai multe ori, de obicei în legătură cu licitații de NFTs cum ar fi CryptoPunks. Săptămâna aceasta vor organiza însă o licitație pentru un obiect mai ‚’tradițional’ – un diamant de 100 de carate.

Licitația va avea loc la sediul din Hong Kong pe 9 iulie. Valoarea diamantului este estimată undeva la 10-15 milioane de dolari. Sotheby’s va introduce și un proces de licitație hibrid, adică cei interesați se pot alătura online.

Aceasta va fi prima dată când casa de licitații va accepta cryptomonede ca metodă de plată pentru un obiect tradițional. Dacă câștigătorul va plăti în crypto, Coinbase va proceza tranzacția, conform declarațiilor unor reprezentanți Sotheby’s.

Patti Wong, reprezentatul Sotheby’s Asia a descris licitația ca ”un moment simbolic,” adăugând:

”The most ancient and emblematic denominator of value can now, for the first time, be purchased using humanity’s newest universal currency.”

Diamantul are formă de pară și un rating GIAflawless,” adică maximul pe această scară. Claritatea și culoarea sunt la cel mai înalt nivel după acest rating, cei de la Sotheby’s afirmând că diamantele cu peste 100 de carate au un statut mitic.

Acest diamant se va vinde cel mai probabil pentru o sumă comparabilă cu cea a NFT-ului CryptoPunk #7523, de 12 milioane de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *