fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,548.004.19%
  • ethereumEthereum$3,488.092.74%
  • elrond-erd-2MultiversX$36.002.13%

SEC solicită un ordin de urgență pentru înghețarea activelor Binance US la nivel mondial

Criza Binance ia amploare. Într-o mișcare neașteptată, SEC solicită un ordin de urgență pentru a îngheța activele Binance US în întreaga lume. Haideți să aflăm ce înseamnă asta pentru piața crypto.

Înghețarea activelor

SEC-ul american a solicitat unui judecător federal din Washington, D.C. să înghețe activele filialei americane a Binance, susținând că compania și fondatorul său, Changpeng Zhao, au manifestat o „indiferență” față de legea americană. Ordinul de urgență a fost depus marți seară și ar impune și repatrierea „valutei fiat și a activelor crypto depuse, deținute, tranzacționate și/sau acumulate de clienți pe platforma Binance.US”.

Problemele Binance continuă

Acest ordin de înghețare se aplică doar celor două companii deținute de Binance în SUA, nu și exchange-ului non-SUA. Ordinul ar fi aplicabil pentru zeci de conturi deținute la Axos Bank, defunctul Silvergate Bank, Prime Trust și alte instituții.

Acuzațiile SEC

De asemenea, SEC a depus o plângere împotriva Binance și a lui Zhao luni, acuzând în treisprezece capete de acuzare separate că exchange-ul și Zhao au lucrat pentru a înșela investitorii, au amestecat incorect fondurile și au funcționa ca un broker, dealer și staking provider neînregistrat.

Necesitatea unui ordin de restricție

Ordinul de restricție de urgență era necesar, a argumentat regulatorul, pentru a „preveni dispersarea activelor disponibile pentru orice judecată, având în vedere anii de conduită încălcată a inculpaților, indiferența față de legile Statelor Unite”.

Impactul asupra fondatorului Binance

Ordinul obligă, de asemenea, fondatorul Binance, Changpeng Zhao, să „demonstreze de ce o injoncțiune preliminară” împotriva lui și a celor două companii pe care le deține „nu ar trebui emisă”. Ordinul de restricție ar împiedica, de asemenea, toate cele trei entități să distrugă dovezi.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *