fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,219.000.74%
  • ethereumEthereum$3,565.034.87%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.132.47%

SEC Depune Acțiune Împotriva Coinbase, Acuzând-o de Operațiuni Nereglementate ca Broker de Criptomonede

Coinbase, cel mai mare exchange crypto din SUA, a fost dat în judecată de Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC). Suita este urmarea acuzațiilor de încălcări ale legilor americane privind securitatea, într-o acțiune de reglementare care bulversează industria crypto.

Conflictul cu reglementatorii

Marți, SEC a dat în judecată Coinbase pentru că a acționat ca un broker neînregistrat. Această plângere a venit la numai 24 de ore după depunerea unei acțiuni similare împotriva rivalului de peste mări, Binance.

“De cel puțin din 2019, Coinbase a câștigat miliarde de dolari facilitând ilegal cumpărarea și vânzarea de active cripto securizate,” a declarat SEC într-un comunicat de presă. “Coinbase împletește serviciile tradiționale ale unei burse, un broker și o agenție de staking fără a avea înregistrate aceste funcții la Comisie așa cum este cerut de lege.”

Poziția Coinbase

Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, a spus într-un tweet marți că firma este “mândră să reprezinte industria în instanță pentru a obține în sfârșit unele clarități privind regulile crypto.” Dar el a contracarat și SEC, care, așa cum a observat el, a aprobat afacerea platformei crypto când a permis Coinbase-ului să se listeze la bursă în 2021.

“Nu există o cale pentru a ‘veni și a vă înregistra’ – am încercat, în repetate rânduri,” a scris el. “În loc să publice un set clar de reguli, SEC a adoptat o abordare a reglementării prin aplicarea legii care dăunează Americii. Așadar, dacă trebuie să ne folosim de instanțe pentru a obține claritate, fie.”

Impactul pe piață

Acțiunile Coinbase au scăzut cu mai mult de 12% marți. Aceasta vine pe fondul unei plângeri similare a SEC împotriva Binance, cel mai mare exchange crypto din lume. În cele 24 de ore de la procesul Binance, investitorii au retras aproximativ 790 de milioane de dolari de pe platformă și filiala sa din SUA, a declarat marți firma de date on-chain Nansen.

Procesele împotriva a doi dintre cei mai mari actori din crypto ar putea forța problema reglementării prin declanșarea de litigii și, în cele din urmă, revizuiri judiciare care încurajează Congresul să acționeze. “Această litigiu poate să nu fie un lucru pozitiv pentru Coinbase, dar ar trebui să fie un lucru pozitiv pentru spațiul crypto”, au scris analiștii de la TD Cowen marți.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *