fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,150.901.59%
  • ethereumEthereum$1,288.931.45%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.821.82%

Saylor: Bitcoin ETFs vor înlocui ETF-urile bazate pe aur în următorii ani

saylor bitcoin

Vorbind în cadrul conferinței Bloomberg Financial Innovation ce a avut loc joi, 4 noiembrie, CEO-ul MicroStrategy, un bine-cunoscut susținător al Bitcoin, a declarat că Bitcoin ETFs vor căpăta o prezență masivă pe piețele financiare în următorii ani.

Saylor spune chiar că acestea vor înlocui complet ETF-urile bazate pe aur, moneda devenind un asset principal în lumea vestică, depășind la un moment dat chiar valoarea SPDR S&P 500 ETF Trust, un fond în valoare de 425 miliarde de dolari.

“To do that, you need the spot ETF. And once these spot ETFs roll, I think you’ll see billions, then tens of billions, then hundreds of billions, then trillions of dollars flow into them.”

… a declarat Saylor. Deși la momentul actual există doar două Bitcoin ETFs disponibile pe piață (bazate pe derivative), acestea nu sunt la fel de atractive ca ETF-urile bazate pe piața spot.

Saylor e atât de încrezător în ETF-uri datorită reglementărilor stricte la care sunt supuse acest tip de fonduri. Acest aspect este foarte important pentru investitorii instituționali. Dacă o astfel de infrastructură sigură există, investitorii ar putea pompa trilioane de dolari în ETF-urile crypto.

E important de menționat că ETF-uri bazate pe piața spot există deja în Canada. Conform lui Nic Carter, cofondator al Coin Metrics, aceste fonduri au performanțe destul de impresionante, așa că nu vorbim aici de un produs netestat.

Reticența celor din conducerea SEC de a aproba un astfel de produs este însă văzută ca un fenomen inexplicabil de unii, din moment ce autoritățile pot observa cum a decurs lansarea unui astfel de ETF în alte țări.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *