fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,960.00-0.40%
  • ethereumEthereum$1,880.86-0.84%
  • ElrondElrond$60.38-1.47%

Autoritățile din Coreea confirmă că NFT-urile nu vor avea reglementări

coreea de sud

Oficialii FSC (Financial Services Commission) din Coreea de Sud au reiterat astăzi, 5 noiembrie, faptul că NFT-urile nu sunt considerate drept asset-uri virtuale și că nu sunt supuse reglementărilor din piața crypto.

“Due to the FATF position on NFT regulation, we will not issue regulations for NFTs.”

… a fost declarația oficială a unui oficial al FSC. Motivul pare să fie legat de faptul că autoritățile consideră NFT-urile ca fiind unice, deci nu interschimbabile, fapt ce le-ar transforma în asset-uri de colecție, ci nu în mijloace de plată. FATF este o altă autoritate financiară din țară.

Nu toată lumea este de acord cu această poziție însă. O publicație locală pe nume Herald Corp a raportat că unii experți din Coreea spun că prețurile NFT-urilor pot fi manipulate, iar asset-urile utilizate pentru spălare de bani.

Cei care eliberează NFT-uri nu sunt de asemenea supuși la reglementări de tip AML (Anti-Money Laundering). Coreeni nu vor fi de asemenea obligați să plătească taxe pentru NFT-uri, însă vor fi nevoiți să plătească pentru profiturile generate din cryptomonede, începând cu ianuarie 2022.

Oficialii Dunamu, compania mamă a exchange-ului local Upbit, au declarat recent că plănuiesc să intre în spațiul NFT în parteneriat cu trupa k-pop BTS. Așadar, veștile sunt destul de bune pentru aceștia. Reamintim cu ocazia asta că Upbit are aproape un monopol în ceea ce ține de crypto trading în Coreea.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.