fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,303.000.33%
  • ethereumEthereum$3,567.574.01%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.192.48%

Sărutul Madonnei cu Britney Spears a fost scos la licitație sub formă de NFT

cryptograph

 

O fotografie cu faimosul sărut dintre Madonna și Britney Spears, ce a avut loc la premiile MTV Awards, din 2003, a fost scos la licitație pe platforma Cryptograph, de către John Shearer, fotograful care a surprins momentul. Un procent din câștiguri va fi donat unei organizații de caritate numite GLAAD.

Cryptograph a fost creată în 2020 de un grup de antreprenori, investitori și pionieri din spațiul crypto, devenind rapid un element important al spațiului NFT. Platforma are la bază un model de business bazat pe filantropie, reușind să ajute 26 de organizații de caritate în doar 1 an.

Platforma este unică în acest spațiu datorită unui sistem original, ce permite licitarea fără plata de gas fees pe Ethereum. Acest lucru e posibil prin intermediul unui sidechain, iar noul sistem de licitare creat este cunoscut ca licitație de tip GBM – Gonnaud-Bessire-McDonaugh.

Legătura dintre spațiul crypto și organizațiile de caritate este una destul de strânsă, multe dintre organizațiile de top de acest tip utilizând tehnologia. Printre acestea menționăm Crucea Roșie, Salvați Copii, United Way și Fundația Wikimedia.

Explozia NFT-urilor a dus, de asemenea, la o creștere a interesului față de artă și licitații, domenii care au fost într-un declin constant până la acest moment. Totodata, lumea sporturilor a fost revitalizată de această nouă industrie.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *