fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.17%
    $22,944.00
  • ethereumEthereum-1.74%
    $1,577.20
  • elrond-erd-2MultiversX-0.92%
    $43.44

Reclama Coinbase din cadrul Super Bowl a dus la un crash pe site-ul exchange-ului

coinbase crash

Deși reclama celor de la Coinbase în cadrul Super Bowl-ului de duminică ar putea fi catalogată drept cea mai inventivă, a avut și un efect secundar neanticipat – crash-ul exchange-ului.

În cadrul celor 60 de secunde alocate reclamei, cei de la Coinbase au decis să afișeze un cod QR în mișcare… și atât. Da, aceștia au afișat pur și simplu un cod QR pe ecranele a milioanelor de telespectatori timp de un minut. Asta i-a costat 13 milioane de dolari.

Strategia simplistă pare însă să fi funcționat, mulți oameni scoțându-și telefoanele și scanând codul care i-a redirecționat către un site promoțional al Coinbase.

Continuând mișcarea de marketing, cei de la Coinbase au anunțat pe Twitter că vor oferi 15 dolari gratuit oricui se înregistrează pe site până pe 15 februarie. Imediat după reclama de duminică însă, au apărut numeroase rapoarte cum că site-ul exchange-ului ar fi fost indisponibil pentru o scurtă perioadă de timp din cauza traficului mare.

Zvonul a fost confirmat de CPO-ul Coinbase, Surojit Chatterjee, care a afirmat că exchange-ul a întâmpinat cel mai mare număr de useri ce au accesat site-ul în același timp de până acum. FTX și Crypto.com au fost alte două exchange-uri ce au avut spoturi publicitare în cadrul Super Bowl.

Cei de la Coinbase au fost nevoiți să închidă temporar trading-ul de pe platforma lor Advanced Trading după ce un white hat hacker a luat legătură cu echipa din spatele exchange-ului pentru a-i avertiza în legătură cu un exploit ce ar fi putut aduce pagube uriașe.

Hacker-ul e cunoscut sub pseudonimul ”Tree of Alpha” pe Twitter. La scurt timp după ce acesta a postat un tweet cerând comunității să îi facă legătura cu cineva din conducerea exchange-ului, însuși CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong i-a răspuns personal acestuia.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *