fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.07%
    $22,735.00
  • ethereumEthereum-2.33%
    $1,635.42
  • elrond-erd-2MultiversX-3.10%
    $45.62

Qubit Finance pierde 80 de milioane de dolari în urma unui hack

qubit finance

Mai devreme astăzi, 28 ianuarie, echipa din spatele Qubit Finance a postat un tweet prin intermediul contului oficial în care anunțau că un hacker a reușit să utilizeze un exploit pentru a minta tokeni pe Binance Smart Chain. Firma de securitate blockchain PeckShield a confirmat atacul.

În ultimul update postat de echipă, aceștia spun că lucrează în continuare la urmărirea hackerului și monitorizează asset-urile afectate de exploit. Aceștia au intrat în contact cu hackerul, oferindu-i o recompensă masivă dacă returnează fondurile.

Conform BSCcan, adresa hackerului conține 79.7 milioane de dolari în 206,809 BNB. Cei de la CertiK Security au raport că hackerul a apelat o funcție de depunere pe contractul QBridge însă nu a făcut o depunere. QBridge a înregistrat totuși ordinul și a mintat $qXETH pentru hacker pe BSC.

Procesul a fost repetat de mai multe ori, până când suma a ajuns la 80 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că acesta este al 7-lea cel mai mare hack din spațiul DeFi de până acum.

Qubit Finance e un protocol specializat în împrumuturi și credite construit pe BSC. Tokenul nativ QBT a scăzut cu 30% în urma anunțului, și are o valoare de 0.00444398 la momentul scrierii, conform CoinGecko. Valoarea actuală reprezintă o scădere de peste -99% față de ATH-ul de 0.58 de dolari înregistrat în septembrie 2021.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *