fbpx
  • bitcoinBitcoin$35,616.00-5.31%
  • ethereumEthereum$2,239.39-4.16%
  • ElrondElrond$80.17-5.50%

Provincia Qinghai din China interzice orice activitate de crypto mining

china crypto mining qinghai

 

Oficialii provinciei Qinghai din centrul Chinei au anunțat interzicerea totală a activităților de crypto mining din regiune. Anunțul a fost făcut ieri, 9 iunie 2021.

Qinghai nu este prima provincie care introduce astfel de restricții. Cu ceva timp în urmă, Xinjiang și Inner Mongolia au anunțat măsuri la fel de stricte in legătură cu industria crypto mining.

Conducerea locală a provinciei a citat comentariile făcute de cei din guvernul central al țării, cu privire la impactul crypto mining asupra consumului de energie electrică, poluării și stabilității financiare a țării. Din aceste motive, oficialii au luat decizia de a interzice complet mining-ul în provincie.

Bitcoin miners din China folosesc un mix de energie hidroelectrică, dar și rezultată din arderea de cărbune, pentru a-și alimenta centrele. Această ardere de cărbune a atras atenția guvernului, care declară că încearcă să reducă de fapt amprenta de carbon a țării.

Mai multe firme de mining din China și-au anunțat planurile de relocare în alte țări, ca urmare a noilor restricții.

Spre începutul anului, au avut loc o serie de accidente care au dus la închiderea temporară a unor centre de mining din China, fapt care a dus la scăderea hashrate-ului Bitcoin cu peste 16%.

Prețul Bitcoin a reacționat ușor în mod negativ, însă este în continuare într-o creștere, în ultimele 24 de ore, în urma comentariilor făcute de președintele El Salvador, care a introdus o lege ce recunoaște cryptomoneda ca mijloc oficial de plată.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *