fbpx
  • bitcoinBitcoin$35,851.00-4.95%
  • ethereumEthereum$2,241.56-4.23%
  • ElrondElrond$81.65-3.41%

Centre de mining construite în jurul unor vulcani devin realitate în El Salvador

el salvador crypto mining

 

În mai puțin de 24 de ore de la aprobarea și semnarea legii care recunoaște Bitcoin ca modalitate de plată oficială în El Salvador, președintele țării a anunțat că se vor construit centre de crypto mining în jurul unor vulcani, utilizând astfel energie verde, în proporție de 100%.

Compania deținută de stat, care se ocupă de activitățile din industria geotermală din El Salvador, a fost instruită de Naiyb Bukele să găsească o modalitate de a profita de această energie.

Legarea unor centre de minig la o rețea de uzine geotermale operate de stat ar putea fi o afacere foarte profitabilă.

”I’ve just instructed the president of @LaGeoSV (our state-owned geothermal electric company), to put up a plan to offer facilities for #Bitcoin mining with very cheap, 100% clean, 100% renewable, 0 emissions energy from our volcanos.”

… au fost cuvintele exacte ale președintelui.

Ideea pare să-i fi venit în timpul unei conversații pe chat-ul Twitter Spaces, găzduită de Nic Carter marți. De atunci, în mai puțin de 24 de ore, ideea a devenit o decizie guvernamentală, fapt ce atestă nivelul influenței pe care îl are președintele.

Criticii lui Bukele spun că acesta are tendințe autoritare. E important de știut că partidul din care face parte are control complet asupra parlamentului, de unde și supermajoritatea cu care a fost aprobată legea Bitcoin.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *