fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,947.00-0.42%
  • ethereumEthereum$1,879.54-0.88%
  • ElrondElrond$60.33-1.40%

ProFund lansează primul fond comun Bitcoin

profunds

Pe măsură ce cererea pentru produse de investiții legate de Bitcoin crește, peste o duzină de cereri pentru ETFs au fost depuse către autoritatea SEC din SUA în ultimele luni.

Deși autoritatea nu a aprobat până acum nici un astfel de ETF, mai multe firme continuă să introduce produse financiare care oferă expunere la piața crypto.

ProFund este o companie de management al unor fonduri comune (mutual funds), cu aproximativ 60 de miliarde de dolari în AUM (Assets Under Management). Aceștia au lansat primul mutual fund din SUA, legat direct de Bitcoin.

Acest nou fond va permite investitorilor să capete expunere în mod indirect la piața crypto fără a deține Bitcoin pe exchange-uri sau în wallet-uri. CEO-ul ProFund, Michael Sapir, crede că monedele digitale au devenit o clasă de asset-uri importantă.

Fondul numit ”Bitcoin Strategy,” va investi în principal în futures contract Bitcoin, și nu direct în cryptomonedă. Acest lucru reprezintă un alt milestone către adopția în masă crypto – primul mutual fund disponibil public legat de Bitcoin din SUA.

“Compared to directly buying bitcoin, which may involve opening a new account with an unregulated party, this ProFund offers investors the opportunity to gain exposure to bitcoin through a form and investment method that tens of millions of investors are familiar with.”

… a mai comentat Sapir, indicând că acest fond are rolul de a oferi posibilitatea investitorilor tradiționali de a se implica în spațiul crypto. Între timp, prețul monedei de top a crescut masiv în ultimele zile, trecând de pragul de 40,000 de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.