fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,061.00-1.48%
  • ethereumEthereum$3,027.68-0.02%
  • ElrondElrond$218.3115.08%

Prețul Litecoin crește în urma publicării unui comunicat de presă fals

litecoin

Prețul Litecoin a crescut brusc luni, 13 septembrie, odată cu apariția unui anunț fals cum că Walmart urmează să accepte plata în această monedă în magazinele sale online, printr-un parteneriat cu Litecoin Foundation.

Cei de la Walmart au confirmat însă că anunțul este fals și că articolul inițial publicat de GlobeNewswire este incorect. Anunțul a dus la o creștere a monedei de la 175 dolari la 225, o creștere de aproape 30%.

Odată cu clarificare situației, prețul Litecoin s-a reîntors la 178 de dolari, iar prețul Bitcoin a scăzut la 44,500. Comunicatul de presă sugera că toate magazinele e-commerce asociate cu Walmart vor avea o opțiune de ”Plata cu Litecoin,” începând cu întâi octombrie.

Cei din spatele fundației Litecoin au distribuit postarea cu articolul fals pe Twitter, însă aceștia au șters-o mai apoi. Purtătorul de cuvânt al Walmart pe nume Randy Hargrove a fost cel care a confirmat că articolul nu este autentic.

Cei de la GlobeNewswire, website-ul care a distribuit inițial articolul, au declarat că a fost utilizat un cont fals pentru postarea anunțului.

“This has never happened before and we have already put in place enhanced authentication steps to prevent this isolated incident from occurring in the future.”

… a afirmat un purtător de cuvânt al GlobeNewswire.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *