fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.06%
    $22,718.00
  • ethereumEthereum-2.24%
    $1,633.83
  • elrond-erd-2MultiversX-2.72%
    $45.55

Atacatorul Moola Market returnează cea mai mare parte din banii furați

Un atacator a returnat puțin peste 93% din criptomonedele în valoare de peste 9 milioane de dolari pe care le-au exploatat din protocolul Moola Market bazat pe blockchain-ul Celo. În jurul orei 18:00 UTC, pe 18 octombrie, echipa Moola Market a postat pe Twitter că investighează un incident și a întrerupt toată activitatea, adăugând că a contactat autoritățile și a oferit o recompensă pentru erori exploatatorului dacă fondurile erau returnate în 24 de ore.

Analiza exploatării realizată de compania de securitate Web3 Hacken arată că atacatorul a manipulat prețul tokenului MOO nativ cu lichiditate scăzută a protocoalelor cumpărând inițial în valoare de aproximativ 45.000 USD și depunându-l ca garanție pentru a împrumuta Celo.

 

CELO împrumutat, împreună cu CELO suplimentar furnizat de atacator, a fost apoi folosit ca garanție pentru a împrumuta mai mult MOO, crescând prețul jetonului. Atacatorul a continuat să repete acest lucru până când prețul tokenului MOO a crescut cu 6.400%.

La cinci ore după confirmarea inițială a exploatării, Moola Market a postat pe Twitter că a primit puțin peste 93% din fondurile exploatate, atacantul aparent păstrând restul, câștigând aproximativ 500.000 de dolari ca recompensă pentru erori:

„În urma incidentului de astăzi, 93,1% din fonduri au fost returnate multi-sig-ului de guvernare Moola. Am continuat să întrerupem toată activitatea pe Moola și vom urmări comunitatea cu privire la următorii pași și pentru a reporni în siguranță operațiunile protocolului Moola”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *