fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,925.00-1.75%
  • ethereumEthereum$1,203.93-2.09%
  • ElrondElrond$56.72-3.00%

DEX-ul Maiar face ca Elrond să devină un pretendent la titlul ”Ethereum Killer”

elrond maiar

 

După cum scriu chiar cei de la Maiar (Elrond) pe Twitter, TVL-ul pe DEX a trecut de 2 miliarde de dolari la doar două luni după lansare. Conform datelor Defi Llama, acest lucru ar plasa Maiar pe locul 6 în topul DEX-urilor după acest parametru, chiar în spatele Balancer.

 

 

Datele arată că pe locul întâi se află Curve (24.39 miliarde în TVL), urmat de Uniswap (8.83 miliarde), SushiSwap (5.65 miliarde), PancakeSwap(5.52 miliarde) și Balancer (3.29 miliarde) și Maiar (2.16 miliarde).

Ceea ce este interesant este faptul că Maiar a reușit să depășească principalul DEX de pe Solana în acest metric – Raydium, care are 1.59 miliarde de dolari în TVL. Numerele mari de pe primele locuri se explică prin faptul că platforme precum SushiSwap și Curve au fost integrate cu diverse bridge-uri ce le permite staking-ul pe mai multe blockchain-uri.

Maiar în schimb, a fost construit pe rețeaua Elrond, neavând nici un bridge la momentul actual cu alte blockchain-uri. Lista completă poate fi găsită aici, cu precizarea că cifrele pentru Maiar nu sunt de actualitate în aceea listă.

După cum s-a tot vorbit în ultimul timp în cercurile crypto, anul 2022 pare să fie anul în care ”Ethereum-killers” se vor bate pentru supremația DeFi, atât între ei cât și cu Ethereum în sine. Acest lucru nu ține însă cont de upgrade-ul Ethereum 2.0 care urmează a fi lansat în acest an.

Reamintim că lupta se dă (în principal) între protocoalele Solana, Polkadot, Avalanche, Polygon, Terra și chiar Cardano, deși echipa IOHK a decis să urmeze o abordare de tip ”slow and steady,” axându-se mai mult pe parteneriate în anul 2021, precum și implementarea de smart contracts.

Elrond nu apare prea des în această discuție, însă dacă ținem cont de faptul că TVL-ul pe DEX-ul său l-a depășit deja pe cel al unor dintre competitori, cum ar fi Solana (Raydium) și TerraSwap (Terra), vedem că proiectul cu sloganul ”DeFi for the next billion” are o șansă la obținerea titlului de ”Ethereum Killer.”

În acest sens, următoarele metrice ar putea fi de interes. Există peste 2 milioane de EGLD (sub formă de wrapped EGLD) pe Maiar, fapt ce se traduce prin 11% din supply-ul monedei, și peste 1 miliard de tokeni MEX (nativi Maiar) puși la staking.

În doar două luni, exchange-ul a reușit să genereze destul de mult interes, înregistrând o creștere de 28% în numărul de wallet-uri și un volum de trading de 950 de milioane de dolari în ultimele 30 de zile. Recompensele din farming au atins deja 1 miliard de dolari în pool-urile de pe platformă.

O critică adusă de comunitate DEX-ului este listarea destul de înceată de noi tokeni. Odată ce cei de la Elrond vor reuși să rezolve această problemă, potențialul de creștere al Maiar va crește enorm.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.