fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,853.00-0.79%
  • ethereumEthereum$3,275.79-1.56%
  • ElrondElrond$192.96-3.65%

Polygon crește cu 15% deși piața e roșie, iată de ce

polygon matic

MATIC, moneda nativă rețelei Layer-2 a Ethereum, Polygon, a crescut cu 15% în ultimele 2 zile, ajungând la un moment dat la 2.2 dolari – prețul la momentul scrierii articolului fiind de 2.06 dolari, conform datelor CoinGecko.

La nivel săptămânal, prețul monedei a înregistrat o creștere de peste 20%, fenomen care poate fi atribuit mai multor factori. 21Shares, o firmă ce eliberează ETPs (Exchange-Traded Products), a anunțat ieri, 1 decembrie, că va lansa un ETP Polygon la bursele Euronext din Paris și Amsterdam.

ETP-ul va ”urmări” deci performanța monedei MATIC într-un cadru tradițional. Menționăm că 21Shares are deja 20 de astfel de fonduri crypto. Tot anul acesta, compania a lansat și un ETP pentru Solana.

Un alt aspect care ar fi putut duce la creștere este lansarea unui nou DEX pe Polygon cunoscut ca ”IDEX V3.” DEX-ul funcționează după un model hibrid care va combina funcțiile de order book trading și cele ale unui AMM.

Această combinație va introduce tool-uri ca stop loss, limit order și execuții ale tranzacțiilor în real-time, oferind în același timp posibilitatea providerilor de lichiditate de a primi recompense mai mari.

Conform celor de la IDEX, rețeaua Polygon a fost aleasă din pricina taxelor mai mici. Conform acestora, comisioanele sunt de obicei de 10,000 sau chiar 100,000 de ori mai mici decât pe Ethereum.

“DeFi has been hamstrung by issues like gas prices, front-running and slippage since its inception, yet few solutions have truly offered answers to these problems.”

… a argumentat CEO-ul IDEX, Alex Wearn, despre nevoia acestor DEX-uri hibride. Menționăm aici că Polygon va găzdui un ”Zk Summit” săptămâna viitoare (pe 9 decembrie) în care se plănuiește dezvăluirea unor demos ale noii tehnologii.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *