fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,823.00-0.98%
  • ethereumEthereum$1,870.68-1.37%
  • ElrondElrond$60.43-1.38%

Jack Dorsey schimbă numele companiei sale Square în Block

jack dorsey block

La doar două zile după ce Dorsey a părăsit Twitter din funcția de CEO și l-a lăsat în locul său pe Parag Agarwal, acesta pare că a început o nouă misiune. Ieri, 1 decembrie, echipa Square a anunțat prin intermediul contului oficial de Twitter schimbarea numelui în ”Block.”

Mișcarea reprezintă practic o schimbare de direcție clară către spațiul crypto și blockchain. După cum explică aceștia, Block include practic Square, CashApp (aplicația lor), Tidal (un serviciu de streaming de muzică achiziționat recent de Square) și TBD (proiectul Bitcoin-related al lui Dorsey).

Tranziția legală de la Square Inc. la Block Inc. va avea loc până la data de 10 decembrie. Deși am spus mai sus că Block reprezintă practic toate acele proiecte, numele individual al acestora nu va fi schimbat.

Block Inc. va fi compania mamă care unește aceste companii mai mici, în mod similar cu modul în care Meta (fostul Facebook) unește Instagram, WhatsApp și platforma Facebook.

Într-un comunicat de presă, cei din spatele companiei spun că noul nume are mai multe semnificații pentru firmă:

”… building blocks, neighborhood blocks and their local businesses, communities coming together at block parties full of music, a blockchain, a section of code, and obstacles to overcome.”

Demisia lui Dorsey din funcția de CEO al Twitter arată deci că atenția lui va fi de acum încolo doar pe spațiul blockchain și crypto. Acesta este un suporter bine-cunoscut al Bitcoin, sugerând că BTC poate deveni chiar ”moneda internetului.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.