fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,858.00-0.91%
  • ethereumEthereum$1,612.26-1.40%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.602.76%

Piața globală de crypto trece de 2 trilioane de dolari, Bitcoin reprezentând mai mult de jumătate din capitalizarea de piață

Piața globală de crypto a trecut de pragul de 2 trilioane de dolari în capitalizare de piață în urma unei creșteri în cererea instituțională, Bitcoin preluând conducerea.

Bitcoin singur a contribuit cu peste 1 trilion de dolari după dublarea prețului său în 2021. În prezent, cryptomoneda se tranzacționează la nivelul de 57.000 de dolari.

Celelalte cryptomonede majore, ca Ethereum, Polkadot, Binance Coin, Tether și Cardano, au înregistrat o valoare combinată în jur de 422 miliarde de dolari.

Potrivit lui Shivam Thakral, CEO-ul BuyUcoin, activele digitale au depășit toate celelalte clase de active după o creștere de 100% în acest an pentru Bitcoin și 190% pentru Ethereum.

„The growing global support for the crypto industry is not surprising as think tanks/institutions across the globe have realized the importance of digital assets and want to take first-mover advantage. There is no other asset class in the world that can provide such a strong hedge against inflation”, a declarat Thakral.

In India, unde pare să urmeze o interdicție în ce privește crypto, părțile interesate din industrie au declarat în martie că o mișcare pozitivă la această oră ar putea crea o serie de oportunități pentru țară.

Cei mai importanți jucători de crypto de pe piața indiană, care sunt reprezentați de IAMAI (Internet and Mobile Association of India), au făcut un apel către guvern pentru a nu interzice criptomonedele, cerând, în schimb, crearea unui mecanism care să reglementeze acest ecosistem.

Între timp, India lucrează la lansarea propriei monede digitale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *