fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,345.000.00%
  • ethereumEthereum$3,174.62-1.54%
  • elrond-erd-2MultiversX$44.50-1.06%

Paul Tudor Jones continuă să creadă în crypto

Paul Tudor Jones, unul dintre cei mai recunoscuți manageri de fonduri din lume, a vorbit cu CNBC despre cum încă deține Bitcoin. Acest lucru se întâmplă în ciuda celei mai recente scăderi de preț pe piața  care a avut loc între noiembrie 2021 și pâna acum. În timpul conversației  cu CNBC, el a vorbit și despre alte subiecte precum FED și inflație. Paul Tudor Jones încă deține o parte din Bitcoin. Acesta consideră că Bitcoin va avea o valoare foarte mare în viitor. Acesta a mărturisit însă că nu știe când se va întâmpla asta și cât de mari pot ajunge prețurile în următorii ani.

Un alt lucru de luat în considerare este faptul că a cumpărat Bitcoin în mai 2020, când prețul Bitcoin a scăzut după criza COVID-19 . La sfârșitul anului 2020, Bitcoin și alte monede virtuale au început un bull runîn noiembrie 2021, când BTC a atins un maxim istoric de 69.000 USD. Acum, după câteva luni într-un trend de bear market, Bitcoin este tranzacționat aproape de 19.150 de dolari, cu o capitalizare de piață de 368 de miliarde de dolari.

În timpul conversației, el a vorbit și despre incertitudinea actuală care afectează piețele financiare și, prin urmare, investițiile. Rezerva Federală a SUA (FED) a crescut ratele dobânzilor în ultimele luni pentru a lupta împotriva inflației, care a atins cel mai înalt punct din ultimele decenii. Același lucru se întâmplă și în țările în curs de dezvoltare, care în prezent cresc și ratele dobânzilor și chiar mai repede decât FED în unele cazuri.

Cu toate acestea, Banca Centrală Europeană (BCE) a rămas în urmă în ceea ce privește creșterile ratelor dobânzii. Ei au menționat chiar că forța Rezervei Federale pentru rate mai mari duce lumea într-o recesiune. Este de remarcat faptul că Banca Centrală Europeană nu a crescut ratele dobânzilor la fel de repede și la fel de mult ca alte bănci centrale din lume. Acest lucru se poate reflecta și într-un euro slab (a atins cel mai scăzut punct față de USD în peste 20 de ani) și ratele inflației care au depășit 20% în unele țări din zona euro.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *