fbpx
  • bitcoinBitcoin$17,156.521.93%
  • ethereumEthereum$1,288.662.02%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$43.872.02%

Optimism Foundation trimite 20 de milioane de dolari in wallet-ul gresit – OP scade cu 36%

Optimism Foundation a confirmat printr-un anunt ca a trimis 20 milioane de tokeni OP in wallet-ul multi-sig gresit, chiar si dupa ce a efectuat doua tranzactii de test.

Optimism Foundation a emis un comunicat prin care confirma faptul ca 20 milioane de tokeni OP destinati unui furnizor de lichiditate au fost trimisi la o adresa gresita. Pretul token-ului OP a scazut de la 1,12 dolari pe 8 iunie la doar 0,70 dolari dupa ce a aparut vestea. In comunicat se mentioneaza urmatoarele:

Optimism Foundation a angajat Wintermute pentru servicii de furnizare de lichiditati … un grant temporar de 20 de milioane de tokeni OP a fost alocat catre Wintermute din fondul pentru parteneri al fundatiei.

Wintermute a oferit o adresa pentru a primi tokenii imprumutati. Optimism Foundation a trimis doua tranzactii de proba separate si, dupa confirmarea Wintermute pentru fiecare dintre ele, a trimis restul. Din nefericire, Wintermute a descoperit ulterior ca nu a putut accesa tokenii deoarece furnizase o adresa pentru un wallet multisig de Ethereum (L1) pe care nu il implementase inca pe Optimism (L2).

Partenerul angajat pentru a facilita serviciile de lichiditate nu folosea produsul pentru care Optimism il angajase. Desi Wintermute pretinde ca este un “leading global algorithmic market maker in digital assets”, a facut ceea ce poate fi considerat o greseala fundamentala in domeniul crypto, mai ales pentru un market maker algoritmic.

Pentru a-si indrepta greseala, Wintermute spune ca va monitoriza atent adresa la care au fost trimisi tokenii si de fiecare data cand va vinde din cei 20 de milioane de OP,  ei vor cumpara aceeasi cantitate.

Optimism a declarat ca Wintermute a incercat sa rezolve situatia fara a fi nevoie sa rascumpere jetoanele, deoarece “a inceput o operatiune de recuperare cu scopul de a implementa contractul multisig L1 la aceeasi adresa pe L2.” Cu toate acestea, Optimism sustine:

“o alta persoana a reusit sa implementeze multisig pe L2 cu parametri de initializare diferiti inainte ca aceste eforturi sa fie finalizate, insusindu-si astfel cele 20 de milioane de OP”.

Prin aceasta eroare, Wintermute a lasat, in esenta, 20 de milioane de tokeni OP in aer, pe care oricine ii putea lua, prin implementarea unui contract Optimism L2 la adresa respectiva. Asadar, ar putea fi considerata o miscare de PR sa se refere la noul proprietar ca fiind un “atacator”; punand sub semnul intrebarii validitatea unui exploit sau hack. Optimism a raportat ca 1 milion de OP au fost vanduti din acel wallet.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *