fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,245.13-1.81%
  • ethereumEthereum$1,175.64-3.16%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.55-2.75%

O propunere legislativă din Iran ar putea interzice cryptomonedele neautorizate de stat

crypto iran

Conform unui reportaj publicat de Tasnim News Agency vineri, oficialii iraniei au introdus o propunere legislativă care ar transforma banca centrală în autoritatea principală de reglementare a cryptomonedelor din țară.

Conform legii, toate cryptomonedele ar putea fi interzise cu excepția celor ”naționale” – adică un CBDC sau tokenii minați în sectorul privat.

Oficiali ai băncii centrale au anunțat anterior că vor încerca să se asigure că toate monedele virtuale folosite în țară să fie doar cele minate pe teritoriul țării.

Legea ar pune industria de crypto mining sub juristicția Ministerului Industriei, care ar putea elibera licențe pentru centre de farming. Companiile de crypto mining care controlează o centrală electrică ar putea de asemenea vinde surplusul de electricitate.

Crypto mining-ul a fost recunoscut ca activitate industrială și deci legalizat, încă din 2019. Totuși, președintele țării, Hassan Rouhani, a anunțat în mai că operațiunile de mining vor fi interzise până în septembrie.

Autoritățile au intensificat numărul de raiduri asupra centrelor de mining neautorizate pe motivul supraîncărcării rețelei electrice naționale. În iunie, Rouhani a afirmat că Iran trebuie să legalizeze cryptomonedele pentru a proteja interesele naționale ale țării.

Președintele a cerut realizarea unui studiu inter-instituțional asupra pieței crypto, cât și realizarea unei infrastructuri legale pentru această industrie.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *