fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,974.001.14%
  • ethereumEthereum$3,421.170.39%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.492.31%

Autoritatea fiscală din Thailanda depune o plângere penală înpotriva Binance

binance

Nu este prima dată când Binance apare la știri având probleme cu autoritățile fiscale locale dintr-o țară. Compania a primit o înștiințare din partea SEC Thailanda care spune că autoritatea a depus o plângere penală.

Cei de la SEC au argumentat că Binance operează o afacere cu asset-uri virtuale fără licență pe teritoriul țării. În document aceștia mai explică și că Binance a îndemant publicul thailandez să folosească serviciile platformei sale prin intermediul Facebook.

Anterior, SEC a înaintat o scrisoare de avertizare către Binance, cerându-le să răspundă acestor acuzații, însă nu au primit nici un răspuns.

Conform autorității acest fapt constituie o infracțiune penală care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 5 ani și o amendă de 200,000-500,000 baht (15,500 dolari) și încă câte 10,000 de baht pentru fiecare zi în care aceștia continuă activitatea.

Următorul pas, conform autorității, este începerea unei investigații, cât și demararea unor acțiuni legale împotriva exchange-ului.

Recent, autoritatea fiscală din Insulele Cayman a făcut un anuț similar, în care a menționat că Binance nu este autorizat, înregistrat sau regulat pentru a desfășura activități în țară.

Binance a primit avertismente și de la autoritățile din Singapore, Mare Britanie și Japonia. Ca răspuns a acestor întâmplări, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao a comentat pe Twitter:

“For those who have been following/supporting us, you know we don’t engage in debates/fights, we focus on solving problems, and we will. As always, thank you for your trust and support! We will continue to grow together.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *