fbpx
  • bitcoinBitcoin0.09%
    $22,954.00
  • ethereumEthereum-1.59%
    $1,576.87
  • elrond-erd-2MultiversX-0.75%
    $43.40

O nouă mărturie a lui Gary Gensler va prezenta sentimentul din piață

Potrivit mărturiei scrise a lui Gensler, pe care se așteaptă să o prezinte mâine în fața Comitetului pentru bănci, locuințe și comitete din Senatul SUA, adaptarea legilor privind valorile mobiliare vechi de zeci de ani este esențială pentru a asigura conducerea financiară continuă a Statelor Unite în fața schimbărilor tot mai mari. în tehnologii și modele de afaceri.

Să nu uităm că SEC a lansat o anchetă asupra Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, pentru că ar fi oferit clienților săi valori mobiliare neînregistrate. De asemenea, este blocat într-o luptă juridică prelungită cu Ripple Labs, emitentul criptoactivului XRP și cu directorii săi de top pentru că au oferit valori mobiliare neînregistrate. Managerul de active digitale Grayscale a dat recent în judecată SEC pentru că i-a respins cererea de a-și transforma încrederea în bitcoin într-un ETF bitcoin spot.

Dar progresul este promițător. Deși Gensler nu a menționat alte linii directoare în afară de celebrul Test Howey pentru a determina dacă o criptomonedă este o valoare de securitate , el a însărcinat personalul SEC să ajute exchange-urile să se înregistreze separat pentru diferitele servicii pe care le oferă. El este de părere că această abordare va ajuta la protejarea investitorilor.

Gensler a cerut, de asemenea, personalului SEC să ajute platformele să înregistreze tokenii ca valori mobiliare în conformitate cu legile privind valorile mobiliare existente și să recomande modalități prin care jetoanele de securitate pot coexista cu jetoanele care nu sunt de securitate. El nu se opune intermediarilor crypto, cum ar fi brokeri-dealeri și burse care dețin înregistrări concomitente la SEC și la Commodities and Futures Trading Commission.

SEC a respins în mod repetat cererile care să permită fondurilor tranzacționate la bursă să urmărească direct prețul bitcoin de teama că piața de bază ar putea fi manipulată, punând investitorii în pericol. În schimb, a susținut lansarea câtorva fonduri notabile tranzacționate la bursă pe futures bitcoin pentru a ajuta investitorii să câștige expunere la bitcoin fără a deține activul.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *