fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,174.000.34%
  • ethereumEthereum$2,023.10-0.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.18-1.90%

Ethereum trece cu succes la modelul proof-of-stake

După şapte ani, Ethereum a trecut către modelul de consens proof-of-stake. Fuziunea a avut loc la 6:43 am UTC, joi, 15 septembrie. Blockchain-ul a atins o dificultate totală de 58.750.000.000T. Ether s-a tranzacționat în jur de 1.588,12 USD după actualizarea software-ului de economisire a energie.

După 13 minute tensionate, dezvoltatorii și cercetătorii Ethereum au confirmat că noi blocuri, sau sloturi, așa cum sunt numite pe Ethereum proof-of-stake, au fost produse și finalizate.

„Din câte știu, din câte îmi dau seama din acest flux, totul a fost absolut optim, așa că este grozav!” a spus gazda evenimentului de sărbătoare, cunoscută sub numele de Superphiz din grupul comunitar Eth Stakers.

Activarea PoS va reduce, de asemenea, noile emisiuni de aprovizionare de ETH cu 90%, iar unii susținători susțin că impactul este egal cu trei evenimente de înjumătățire a Bitcoin. Aceasta înseamnă că numărul de eter extras pe zi se va reduce de la 13.000 la aproximativ 1.600 pe zi. „În ceea ce privește consumul de energie, acesta va fi acum alături de alte protocoale care sunt considerate durabile, cum ar fi Tezos, Solana și Algorand”, a spus el. „Având în vedere că este încă al doilea cel mai mare blockchain din lume cu o marjă mare, prezintă o oportunitate pentru proiecte durabile de blockchain care își caută o casă.”

Și cea mai mare concepție greșită despre Merge este că va reduce taxele de gaz. „Acest lucru nu este adevărat”, a spus Steven Walbroehl, co-fondator și CTO al Halborn. „Este o schimbare a mecanismului de consens, nu o extindere a capacității rețelei, care ar duce la taxe mai mici pentru gaz.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *