fbpx
  • bitcoinBitcoin-2.01%
    $22,736.00
  • ethereumEthereum-2.28%
    $1,634.73
  • elrond-erd-2MultiversX-3.11%
    $45.57

O nouă lege din SUA ar putea accelera trecerea la energie regenerabilă pentru Bitcoin miners

congress sua lege mining

 

Camera inferioară a Congresului SUA (House of Representatives) a aprobat recent o propunere legislativă care cere companiilor listate oficial să facă publice date legate de aspectele ecologice, sociale și de guvernanță (date ESG, pe scurt).

Propunerea a fost aprobată cu o majoritate fragilă, de 215 voturi, pentru și 214 împotrivă, iar acum va fi trimisă către senat. Noua lege definește termenul de ”finanțe sustenabile” ca:

”… provision of finance with respect to investments taking into account environmental, social, and governance considerations.”

Conform unui oficial al congresului, propunerea legislativă are scopul de a oferi investitorilor informațiile necesare pentru a face decizii financiare în cunoștință de cauză, dar și de a face companiile să fie responsabile pentru impactul pe care îl au asupra aspectelor menționate mai sus.

Propunerea impune, de asemenea, formarea unui comitet consultativ numit ”Sustainable Finance Advisory Committee” în cadrul SEC.

Directorul SEC a declarat recent că instituția lucrează la un set de reguli similare pentru companiile americane, spunând că ESG și schimbările climatice sunt o prioritate pentru SEC.

În ultimul timp, problema consumului mare de energie al Bitcoin a fost pusă în lumina reflectoarelor de către unii miliardari și de mass media. Conform Wu Blockchain:

”This will accelerate the conversion of Bitcoin mining companies to the use of green energy.”

Aproape două treimi din activitățile de mining aveau loc pe teritoriul Chinei. După cum am scris în articole precedente, China a început să interzică activitățile în această industrie, provincie cu provincie.

Mișcarea nu doar că a redus hash rate-ul Bitcoin, dar a pornit un fenomen pe care unii îl numesc ”marea migrație de mining.” Nu este încă foarte clar ce locație vor alege miners care părăsesc China pentru a-și continua activitățile.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *