fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,607.00-1.26%
  • ethereumEthereum$3,764.61-2.10%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.85-0.14%

Un oficial al Băncii Centrale Europene spune că Digital Euro va proteja UE de alte cryptomonede

digital euro

 

Într-un interviu cu Financial Times realizat duminică, Fabio Panetta, un membru executiv al Băncii Centrale Europene (ECB) a declarat că existența unui euro digital este vitală pentru Uniunea Europeană în combaterea ”pericolelor” generate de cryptomonede.

În afară de cryptomonedele publice, mai multe entități private au început să intre pe piața monedelor digitale, iar asta neliniștește oficialii băncilor centrale de pe glob.

“If the central bank gets involved in digital payments, privacy is going to be better protected . . . because we are not like private companies.”

… a afirmat Panetta, adăugând că banca europeană nu are nici un interes în stocarea și monetizarea datelor private ale clienților săi.

Pericolul, mai spune el, apare în situația în care tot mai mulți oameni doresc să utilizeze modalități de plată digitale. Banca neoferind această posibilitate, este garantat ca altcineva, din spațiul privat cel mai probabil, să o facă.

Panetta a comentat și aspecte legate de proiectul celor de la Facebook – Diem, pe care l-a clasificat ca ”instabil.” Conform acestuia, marea îngrijorare a utilizatorilor este că o cryptomonedă privată le-ar eroda confidențialitatea.

Un euro digital nu ar avea această problemă. Acesta spuine că ECB a găsit o modalitate să separe detaliile ce țin de plăți de identitatea clienților, spunând:

“The payment will go through, but nobody in the payment chain would have access to all the information.”

Panetta a oferit câteva informații cu privire la testarea offline a Digital Euro utilizând dispozitive conectate prin Bluetooth.

Mai exact, banca a realizat teste cu transferuri mici (70-100 euro), în care se pare că datele celui care trimite și celui care primește nu sunt disponibile nimănui în afara wallets-urilor virtuale ale părților implicate.

Directorul ECB, Christine Lagarde, a subliniat nevoia de a avea un euro digital pentru a combate influența cryptomonedelor. Lansarea acestuia, spune ea, va avea loc în următorii 5 ani.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *