fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,878.000.06%
  • ethereumEthereum$3,279.24-0.64%
  • ElrondElrond$192.63-2.76%

O companie medicală din Mexic utilizează blockchain-uri pentru verificarea certificatelor COVID

mds covid

Conform unui articol publicat de rețeaua locală iProUP, compania MDS Mexico a lansat o platformă care permite pacienților săi să monitorizeze online progresul eliberării certificatelor de vaccinare COVID. Rezultatele sunt de asemenea livrate și în mod fizic.

Există de asemenea un sistem bazat pe coduri QR ce pot fi scanate pentru a verifica autenticitate certificatului prin intermediul blockchain-ului MDS. Oficialii companiei au declarat că integrarea acestei tehnologii asigură un nivel crescut de securitate în ceea ce privește datele personale ale pacienților.

“To avoid the falsification of negative results, we began to certify the SARS-CoV-2 detection tests with blockchain technology and cryptographic signature…”

… au afirmat oficialii, explicând deci valoarea unui alt avantaj oferit de tehnologia blockchain. Rezultatele testelor încărcate pe blockchain-ul MDS includ de asemenea o semnătură criptografică a doctorului care a verificat autenticitatea testelor.

La nivel guvernamental, oficialii CANACO (Camera Națională a Comerțului) au anunțat lansarea unei inițiative de a digitaliza pașapoartele de vaccinare prin intermediul unui parteneriat cu firma crypto Xertify, încă din luna aprilie.

În alte părți ale lumii au existat inițiative similare. În Australia de exemplu, reprezentanții industriei blockchain au propus crearea unui sistem digital de verificare a autenticității certificatelor COVID, ca răspuns la numărul în creștere de certificate false care circulă în mediul online.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *