fbpx
  • bitcoinBitcoin0.02%
    $22,976.00
  • ethereumEthereum-1.66%
    $1,579.84
  • elrond-erd-2MultiversX-1.01%
    $43.45

O bancă majoră din Australia va permite clienților săi să tranzacționeze crypto

cba australia

Este vorba de CBA (Commonwealth Bank of Australia), care are peste 6.5 milioane de clienți. Banca va introduce funcții care să faciliteze tranzacții crypto (trading) prin intermediul aplicației lor mobile – CommBank.

CBA va deveni astfel prima bancă din Australia care sprijină în mod direct spațiul crypto. Mișcarea este așteptată să motiveze celelalte bănci mari din țară să se alăture inițiativei.

Conform uni anunț realizat miercuri, CBA a intrat într-un parteneriat cu exchange-ul Gemini și firma de analytics Chainalysis pentru a lansa serviciile crypto. Banca va începe inițiativa printr-un test în care doar un număr limitați de utilizatori vor avea acces la noua funcție.

Serviciul va fi lansat pe scară largă cândva la începutul anului 2022. Inițial, 10 asset-uri crypto vor fi disponibile în aplicație dintre care doar 4 au fost anunțate în mod oficial, și anume Bitcoin, Ether, BCH și LTC.

“The confidence that this provides local digital asset sector participants will be dwarfed by the impact that this signal sends around the world that Australia should be a destination for cryptocurrency and digital asset adoption.”

… a declarat Steve Vellas, CEO-ul Blockchain Australia. Sentimentul pare să fie împărtășit de mulți din comunitatea crypto, evenimentul fiind descris ca unul extrem de important pentru adopția crypto la scară globală.

Vellas argumentează că băncile australiene se tem să nu rămână în urmă cu inovațiile din domeniul financiar, de unde și mișcarea celor de la CBA. În același timp, reglementările în acest spațiu devin din ce în ce mai clare (în Australia cel puțin), cu mai multe legi propuse în acest sens.

Caroline Bowler, CEO-ul unui exchange local pe nume BTC Markets și-a exprimat de asemenea punctul de vedere într-un mod similar cu Vallas, spunând că acum că una dintre cele mai mari bănci din țară acceptă crypto, investitorii tradiționali pot intra pe această piață.

Pe de altă parte, unii oameni nu sunt tocmai mulțumiți cu parteneriatul dintre o bancă australiană și o firmă străină (Gemini). Adrian Przelozny, CEO-ul exchange-ului Independent Reserve, și-a exprimat nemulțumirea în acest sens, spunând că există exchange-uri locale cu care banca ar fi putut intra în parteneriat.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *