fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.04%
    $22,962.00
  • ethereumEthereum-1.79%
    $1,578.94
  • elrond-erd-2MultiversX-1.19%
    $43.41

Numărul de escrocherii cryptope Youtube a explodat în 2022

Conform unui raport recent făcut de către Group-IB, o companie de securitate cibernetică din Singapore, numărul de scam-uri pe Youtube cât şi numărul de domenii false a explodat în prima jumătate a anului 2022.

Cele mai multe dintre aceste înșelătorii se folosesc numele unor personalități celebre pentru a-și atrage victimele. Printre aceștia se numără președintele El Salvador, Nayib Bukele și celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo, alături de alți susținători crypto precum Michael Saylor și Elon Musk.

Peste 60% dintre aceste domenii sunt înregistrate prin companii rusești, dar sunt direcționate către comunitățile de investitori vorbitoare de spaniolă și engleză, care sunt principalele lor ținte.

Cele mai multe dintre acestea reușesc să atingă o medie de 10.000 până la 20.000 de spectatori, atrași de cuvinte cheie precum ETH, Ark, Shiba și XRP, printre altele.

Despre aceasta, Group-IB a declarat:

„Escrocii au la dispoziție următoarele: o platformă de schimb pentru conturi YouTube piratate, servicii de stimulare a spectatorilor, manuale, editori de site-uri web, dezvoltatori de panouri de administrare, nume de domenii, găzduire antiglonț și instrumente și oameni care pot crea videoclipuri deepfake.”

Deepfake-ul a devenit un instrument foarte eficient pentru hackeri, reuşind inclusiv să creeze holograme live ale angajaţilor unui exchange pentru a păcălii reprezentaţii companiei. Compania recomandă utilizatorilor să rămână vigilenți cu privire la ofertele prea bune pentru a fi adevărate și să verifice întotdeauna că sursele care le promovează sunt oficiale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *