fbpx
  • bitcoinBitcoin-0.04%
    $22,969.00
  • ethereumEthereum-1.65%
    $1,578.53
  • elrond-erd-2MultiversX-0.82%
    $43.48

Noul premier al Regatului Unit și ministrul de finanțe, susținători ai industriei blockchain

Noul prim-ministru al Marii Britanii Liz Truss l-a numit pe Kwasi Kwarteng, fostul șef al departamentului pentru afaceri, energie și strategie industrială din Marea Britanie, ca noul ministru de finanțe, oferindu-i responsabilitatea asupra unor decizii care vor avea impact asupra piețelor cripto britanice și globale.

ostul ministru de Finanțe Rishi Sunak a fost un susținător al tehnologiilor crypto si doreste ca Regatul Unit sa devina un centru global pentru tehnologia activelor digitale. Ramane totusi neclar în ce măsură Kwarteng împărtășește sentimentul lui Sunak cu privire la activele digitale.

Noul prim-ministru al Marii Britanii nu a spus prea multe despre criptomonede, dar în 2018,  Truss a scris pe Twitter: „Ar trebui să salutăm criptomonedele într-un mod care să nu le restrângă potențialul.”

Într-un raport din 2021 al departamentului anterior al Kwarteng, soluțiile blockchain au fost identificate ca parte a inovației tehnologice necesare pentru a transforma economia britanică în viitor. În iulie, departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială din cadrul Kwarteng a anunțat un fond de 53 de milioane de lire sterline (61,3 milioane de dolari SUA) pentru sprijinirea competitivității prin tehnologia digitală, inclusiv utilizarea tehnologiilor blockchain.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *