fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,191.17-2.22%
  • ethereumEthereum$1,173.34-3.83%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.16-4.20%

Nigeria și Binance vor construi un blockchain hub

NEPZA, agenția guvernamentală nigeriană responsabilă cu zonele de procesare a exporturilor, a anunțat sâmbătă că este în discuții cu  Binance pentru a stabili o „zonă liberă virtuală” dedicată tehnologiei blockchain și economiei digitale. Autoritatea Națională a Zonelor Economice și de Producție (NEPZA) speră că rezultatul final va fi comparabil cu zona liberă online din Dubai.

Intenționând să stimuleze creșterea economică durabilă și să atragă o mare varietate de activități cryptopentru a obține licență în emirat, Binance s-a angajat în decembrie anul trecut să ajute Dubaiul în stabilirea unui hub industrial pentru activele digitale globale. După cum a raportat Bloomberg , planul ar fi de a construi un viitor hub digital în stilul Dubaiului, care a adoptat restricții stricte pentru promovarea și comercializarea industriei bitcoin și blockchain.

Dependența tot mai mare a Nigeriei de sectorul tehnologiei financiare este exemplificată de succesul unor companii precum Interswitch Ltd. și Flutterwave Inc. Conform celor mai recente date de la Chainalysis Global Index Adoption, Nigeria este a șasea cea mai adoptată țară din lume pentru monedele digitale.

Directorul executiv al Autorității pentru Zonele de Procesare a Exporturilor din Nigeria (NEPZA), prof. Adesoji Adesugba, care este considerat principalul punct de contact al guvernului în parteneriatul său planificat cu Binance pentru a realiza această inițiativă, a declarat:

„Scopul nostru este de a genera o zonă liberă virtuală înfloritoare pentru a profita de o economie virtuală de aproape trilioane de dolari în blockchain și economia digitală.”

Pentru Binance, ideea de a intra într-o țară cu potențial promițător precum Nigeria prin acest proiect de colaborare este atrăgătoare. În cele din urmă, compania speră să-și extindă operațiunile în toată Africa.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *