fbpx
  • bitcoinBitcoin-1.73%
    $22,811.00
  • ethereumEthereum-1.86%
    $1,641.14
  • elrond-erd-2MultiversX-2.53%
    $45.81

Binance va înceta să mai suporte stablecoin-ul USDC

Un anunţ important a venit astăzi din partea Binance. Gigantul a anunţat că va converti automat toate monedele USDC (Circle), USDP (Pax Dollar) și TUSD (TrueUSD) în stablecoin-ul său nativ BUSD.

Aceasta este considerată o mişcare strategică şi destul de violenţa din partea exchange-ului, eliminând efectiv moneda concurentei de pe platforma lor de tranzacţionare. Acest lucru va afecta planurile Circle (emitentul USDC) de a deveni public printr-o tranzacție SPAC (corporație de achiziție cu scop special).

Şoldurile USDC, USDP și TUSD existente în conturile utilizatorilor vor fi convertite automat în BUSD pe data de 29 Septemberie, 2022, ora 03:00 (UTC). Utilizatorii care doresc să-și convertească deținerile în BUSD la un raport de 1:1 înainte de conversia automată pot face acest lucru manual pe Binance Convert între 26 și 29 septembrie.

Utilizatorii sunt sfătuiți să nu adauge poziții în timpul perioadei de conversie pentru a evita eventualele pierderi. Binance nu este responsabilă pentru pierderile pentru pozițiile noi în această perioadă, care ar putea apărea din cauza conversiei fondurilor.

Binance a spus că mișcarea „este o decizie de afaceri pentru a îmbunătăți lichiditatea și eficiența capitalului pentru utilizatori”.

„BUSD fiind susținut 100% de numerar și echivalente de numerar și de o monedă stabilă reglementată de Departamentul de Servicii Financiare de Stat din New York (NYDFS), utilizatorii pot fi protejați”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Blockworks.

Binance a adăugat că USDT nu este una dintre monedele stabile implicate în inițiativa de auto-conversie, dar nu a furnizat un motiv pentru care. Purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze când a fost întrebat cât de mult USDC este deținut în prezent în portofelele Binance.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *