fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.82%
    $22,830.00
  • ethereumEthereum-4.16%
    $1,567.70
  • elrond-erd-2MultiversX-6.07%
    $42.26

Moneda nativă DEX-ului Maiar (MEX) al celor de la Elrond tocmai a fost lansată

maiar exchange mex

 

Ieri, 7 noiembrie, a fost lansată moneda ce va susține ecosistemul DEX-ului Maiar al celor de la Elrond – MEX. Anunțul a fost făcut chiar de CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu pe Twitter. Opțiunea ”Claim MEX” e deci acum disponibilă pe website-ul Maiar.

 

După cum sugerează funcționalitatea, doar cei care dețin sau țin în staking moneda nativă Elrond, EGLD, vor putea obține MEX. În acest sens, e important de menționat că monedele ținute pe exchange-urile centralizate NU vor putea fi utilizate pentru a obține MEX.

Același lucru se aplică și pentru monedele EGLD de pe alte blockchain-uri, vorbim aici de ERC20, BEP2 și BEP20 EGLD. Pentru a asigura că totul decurge ok, cea mai bună opțiune este utilizarea wallet-ului Elrond sau a aplicației Maiar pentru a căpăta acces la MEX.

Conform blog-ului oficial Elrond, supply-ul maxim de MEX în primul an va fi de 8,045,920,000,000. Marea majoritate a acestor monede va fi distribuită ca rewards pentru staking.

Aproape 605 milioane de MEX vor fi distribuiți holderilor de EGLD, pe parcursul a două săptămâni, însă precizăm din nou că acesta nu e un proces automat, deținătorii fiind nevoiți să acceseze DEX-ul Maiar pentru a le obține.

Există, de asemenea, și o perioadă de vesting. Userii își vor putea utiliza 10% din monedele MEX după 30 de zile de la lansarea Maiar (dată calculată începând cu ziua de ieri). Restul de 90% vor putea fi deblocate după 1 an, câte 15% pe lună în următoarele luni după acel an.

Mai multe informații cu privire la distribuția supply-ului, precum și alte aspecte legate de tokenomics pot fi găsite aici.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *