fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,977.001.49%
  • ethereumEthereum$3,420.281.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.412.82%

Ministerul industriei din Iran eliberează 30 de licențe pentru centre de crypto mining

iran crypto mining

Conform unui raport publicat de Financial Tribune miercuri, ministerul a oferit permisiunea a 30 de centre de crypto mining să opereze pe teritoriul țării, oferindiu-le licențe.

6 licențe au fost eliberate în provincia Semnan, în timp ce Alborz, localizat în apropierea capitalei a primit 4. Alte 4 licențe au fost eliberate pentru fiecare din următoarele provincii: Mazandaran, East Azarbaijan și Zanjan.

Capitala țării și centrul puterii politice, Tehran, a primit doar o licență de operare. Iran a aprobat în manieră legală activitățile de mining, în urmă cu 2 ani.

Numărul mic de licențe din capitală e cauzat în parte de închiderea a peste 180 de crypto farms în ultimul an. Majoritatea dintre acestea operau ilegal, autoritățile acuzându-i de consumarea a peste 2000 de megawati de electricitate zilnic.

Spre începutul acestei luni, autoritățile din Tehran au confiscat peste 3000 de unități hardware de mining de la aceste centre ilegale. Săptămâna trecută au fost confiscate în jur de 7000 de hardware pentru Bitcoin mining.

În mai, președintele Hassan Rouhani a declarat că operațiunile de crypto mining trebuie să înceteze până pe 22 septembrie din cauza supraîncărcării rețelei electrice naționale, la care au contribuit și temperaturile foarte ridicate de le aceea vreme.

De asemenea, în mai, banca centrală din Iran a interzis tradingul de anumite asset-uri crypto, temându-se de un outflow de cash în afara țării.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *