fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,215.75-2.20%
  • ethereumEthereum$1,172.37-3.84%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.34-3.29%

O bancă mexicană plănuiește să accepte Bitcoin ca metodă de plată

mexic banca bitcoin

Unul dintre cei mai bogați oameni din Mexic, Ricardo Salinas, este un entuziast crypto care crede că acest tip de asset-uri este o alternativă superioară la monedele fiat.

Acesta plănuiește să facă din banca sa, Banco Azteca, prima din Mexic care să accepte Bitcoin. Salinas a făcut anunțul pe Twitter, răspunzând unor comentarii făcute de CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor.

Salinas a afirmat într-un interviu că a investit mult timp studiind Bitcoin și recomandă ca orice investitor să-l includă în portofoliul său. BTC este un asset cu valoare internațională și cu o lichiditate masivă la nivel global.

Aceste motive ar trebui să fie suficiente pentru orice investitor, spune magnatul. Bitcoin este un asset vital pentru un număr tot mai mare de investitori instituționali, în parte din cauza supply-ului finit de 21 de milioane.

Acest supply maxim este aspectul care face din Bitcoin o versiune superioară a monedelor tradiționale, spune Salinas, pe care e dispus să o stocheze, sau HODL după cum e cunoscută acțiunea, timp de 30 de ani.

Banco Azteca operează în mai multe țări din America Latină, așa că impactul pe care l-ar avea acceptarea Bitcoin de către aceasta nu poate fi subestimat. Alți giganți bancari ca JPMorgan și Goldman Sachs sunt printre cei care oferă deja clienților săi oportunitatea de a investi în Bitcoin.

Salinas nu a dezvăluit detalii cu privire la ce servicii va oferi banca mai exact, însă a precizat că aceste informații vor fi dezvăluite în scurt timp. Implicarea instituțiilor financiare majore în acest spațiu duce la adopția mainstream a Bitcoin.

Interdicțiile impuse de China au contribuit la scăderea prețului BTC în ultimele săptămâni, acesta fiind undeva la 33,000 de dolari la momentul actual, însă mai mulți investitori instituționali cumpără în continuare Bitcoin.

Printre cei mai vocali suporteri ai monedei se numără Mike Novogratz, CEO-ul Galaxy Digital și Changpeng Zhao, CEO-ul Binance. Cel din urmă a afirmat pe Twitter:

”Selling on FUD is a sure way to be poor.”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *