fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.37%
    $22,892.00
  • ethereumEthereum-3.51%
    $1,572.28
  • elrond-erd-2MultiversX-5.03%
    $42.50

MicroStrategy intenționează să strângă 400 de milioane de dolari pentru a cumpăra mai mult Bitcoin

 

Luni, pe 7 iunie 2021, MicroStrategy (MSTR) și-a anunțat planul de a strânge 400 de milioane de dolari, folosind debt offering, pentru a cumpăra mai mult Bitcoin (BTC). Compania cu sediul în Virginia deține deja 92.079 BTC, care vor fi comasați într-o entitate nou-creată, numită MicroStrategy LLC

Anunțul a inclus și lansarea unei alte noi entități, numită Micro Strategy Services Corporation. Fondurile vor fi strânse oferind echivalentul sumei totale de 400 milioane dolari ca valoare agregată în obligațiuni preferențiale (senior secured notes), scadente până în 2028.

Eliberarea acestor senior notes prevede că oferta este supusă condițiilor pieței și, prin urmare, nu oferă asigurări, dacă sau când mai exact pot fi îndeplinite condițiile ofertei. Obligațiunile vor fi  “fully and unconditionally guaranteed on a senior secured basis, jointly and severally, by MicroStrategy Services Corporation”, conform comunicatului.

Acestea vor fi disponibile numai pentru a califica cumpărătorii instituționali „în baza regulii 114A conform Legii privind valorile mobiliare din 1933”, declară tot MicroStrategy. Aceasta include și persoanele din afara SUA, care respectă Regulamentul S conform aceleiași legi.

În ceea ce privește suportul de care beneficiază, aceste senior notes vor utiliza assets existente ale MicroStrategy pentru a rămâne în siguranță. Totuși, aceasta exclude holdings-urile actuale de Bitcoin ale MicroStrategy.

Compania a avut nu mai puțin de șase achiziții majore în noul an, pentru a-și duce echivalentul valorii totale de Bitcoin la aproape 3,4 miliarde de dolari. 

20.857 BTC au fost achiziționați de MicroStrategy în primul trimestru al anului 2021, cu un preț mediu de achiziție de 52.087 dolari pe Bitcoin sau în jur de 1.086 miliarde dolari în total.

 

 “we will continue to acquire and hold additional bitcoin, as we seek to create additional value for shareholders.”

 

…potrivit lui Michael Saylor, CEO al MicroStrategy.

Cea mai recentă achiziție a companiei a fost pe 18 mai, când a cumpărat 229 BTC pentru aproximativ 10 milioane de dolari. Achiziția inițială de bitcoin a MicroStrategy a fost pe 11 august 2020 și de atunci prețul a crescut cu 430%.

Unii sunt sceptici în legătură cu modelul de afaceri al MicroStrategy, calificându-l ca doar acela de a cumpăra pur și simplu Bitcoin, chiar sugerând că nu este deloc o afacere, ci un simplu proxy pentru cumpărarea de Bitcoin din banii altor persoane.

Într-o serie de tweet-uri, Marc Lichtenfeld și-a făcut cunoscute opiniile:

 

“think about this for a minute. $MSTR is not borrowing $400M to grow its business. It is borrowing to gamble on a volatile asset. Would it be OK if it was borrowing the money to buy $AMC? gold? Baseball cards?”

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *