fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,637.000.48%
  • ethereumEthereum$3,166.870.65%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.112.56%

Prețul Bitcoin este fragil, însă datele on-chain anticipează un nou moment de acumulare

 

Datele on-chain arată că long-term holders au reintrat în modul de acumulare, după ce recentul shake-out a eliminat congestia și a scăpat astfel de traderii over-leveraged.

Sell-off-ul pieței crypto din 19 mai a înregistrat ștergerea unei valori de 1,2 trilioane de dolari din capitalizarea totală a pieței.

Comparat cu un incendiu forestier, a cărui putere distructivă este esențială pentru întinerirea ecosistemului unei păduri, recentele drame ale pieței crypto constituie, la rândul lor, o parte fundamentală a întregului ciclu de viață al unui sector în curs de dezvoltare.

Mulți analiști consideră că recentul crash nu a făcut decât să scape de excesele acumulate, pentru a pregăti scena de o nouă rundă de creștere.

Potrivit datelor Glassnode, luna trecută a înregistrat un “historically large decline” (declin istoric, de proporții) al activității on-chain. Despre aceasta activitate, Glassnode menționează că:

 

“transitioning rapidly from booming on-chain economies at ATH prices, to almost completely clear mempools and waning demand for transactions and settlement.”

 

Această compensare a congestiei a contribuit de fapt la soluționarea problemei creșterii costurilor, atât pe Ethereum (ETH), cât și pe Bitcoin (BTC), costuri care au revenit acum la nivelurile de la mijlocul anului 2020, de la aproximativ 3,50 USD, până la 4,50 USD.

Costurile de tranzacționare au cunoscut creșteri pe termen scurt, de până la 60 USD, în aprilie și mai, dar având în vedere mișcarea persistentă a prețurilor BTC și Ether, traderii sunt îngrijorați dacă nu cumva piața a trecut de la bullish, la bearish.

Scăderea activității a dus la un declin de 65% al volumului total de transferuri exprimate în USD stabilit pe rețeaua Bitcoin și la o scădere cu 60% a valorii transferate pe Ethereum, marcând al doilea cel mai mare declin pentru cele două rețelele, clasându-se doar în spatele scăderii de 80% pentru Bitcoin, din 2017, și secondând scăderea de 95% pentru Ethereum, din 2018.

Totuși, deși activitatea on-chain prezintă un tablou sumbru pentru unii, întrucât deținătorii pe termen scurt au fost cei mai afectați de recesiune, o privire mai atentă arată că long time holders (LTH) au început să acumuleze din nou, semn că ce era mai rău poate a trecut.

Rezerva deținută de holders BTC pe termen lung a început să crească relativ accelerat, după o perioadă de distribuție care s-a desfășurat pe măsură ce prețul a crescut de la 10.000 $, la 64.000 $. 

Această cifră în creștere indică faptul că rezervele LTH au acum o tendință ascendentă fermă. Tendința este similară cu cea observată în perioada sfârșit de an 2017 (bullish) – început de 2018 (bearish).

 

“This fractal describes the inflection point where LTHs stop spending, start re-accumulating and hodling what are now considered cheap coins.”

 

…a susținut Glassnode.

 

Alte semne bullish se identifică în cantitatea de BTC deținută în prezent de LTHs, care este cu 2,3 milioane mai mare decât cea de vârf din 2017, indicând faptul că viziunea pe termen lung a acestor investitori ar fi că piața se îndreaptă în sus.

O indicație finală că piața poate se consolidează acum pentru următoarea mișcare ascendentă ar putea fi speculată, dacă ne uităm la modificările în rezervele de lichiditate BTC din ultimele 6 luni.

O cantitate de 160.700 BTC a trecut în lichiditate, în luna mai, reprezentând doar 22% din oferta totală, care s-a mutat de la lichiditate la nelichiditate, începând cu martie 2020.

Aceasta înseamnă că 78% din Bitcoinul dobândit de atunci rămâne neschimbat și necheltuit, indicând o perspectivă pozitivă globală a long term holders asupra pieței.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *