fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,413.00-4.63%
  • ethereumEthereum$3,085.27-5.28%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.42-4.73%

Mango Markets depune un proces împotriva lui Avraham Eisenberg

Mango Markets l-a dat în judecată pe Avraham Eisenberg, persoana din spatele atacului asupra protocolului DeFi bazat pe Solana. Compania a cerut despăgubiri de 47 de milioane de dolari și marchează al patrulea proces care l-a lovit pe Eisenberg în legătură cu atacul asupra protocolului DeFi.

Problemele continuă pentru Avraham Eisenberg, după ce a fost dat în judecată de Mango Markets pentru 47 de milioane de dolari. Eisenberg a blocat protocolul Mango Markets în octombrie 2022, furând aproximativ 110 milioane de dolari în criptomonede. Dosarul a fost depus pe 25 ianuarie la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din New York. Dosarul precizează că Eisenberg a exploatat platforma pentru active crypto în valoare de milioane de dolari în octombrie 2022 și a cerut daune în valoare de 47 de milioane de dolari.

 

De asemenea, dosarul a cerut judecătorului să anuleze un acord anterior dintre DAO-ul Mango Market și Eisenberg, cerând ca acesta să fie declarat invalid și inaplicabil. Mango Markets i-a oferit lui Eisenberg și echipei sale 47 de milioane de dolari drept recompensă pentru erori, cu condiția ca acesta să returneze bunurile furate în valoare de 67 de milioane de dolari, ceea ce a făcut. Cu toate acestea, acum protocolul încearcă să recupereze restul bunurilor furate sub formă de daune, susținând că Eisenberg nu s-a implicat în negocierile legale.

La rândul său, Eisenberg a recunoscut exploatarea Mango Markets, dar a descris-o ca o „strategie de tranzacționare foarte profitabilă” mai degrabă decât o exploatare directă. Eisenberg a reușit să sustragă aproape 117 milioane de dolari din Mango Markets, manipulând cu succes prețul tokenului MNGO. Eisenberg a fost în cele din urmă arestat de FBI în Puerto Rico pe 27 decembrie și a fost acuzat de fraudă și manipulare a mărfurilor.

Pe 9 ianuarie, Commodities Futures Trading Commission (CFTC) l-a acuzat pe Eisenberg de două acuzații de manipulare a pieței. Pe 20 ianuarie, Eisenberg a primit o altă lovitură, întrucât Comisia pentru Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) l-a acuzat de încălcări în legătură cu prevederile antifraudă și manipularea pieței ale legilor privind valorile mobiliare ale Statelor Unite.

Mango Markets l-a numit pe Eisenberg o „personalitate online notorie” care are o istorie de a ataca mai multe platforme și de a manipula piețele. Eisenberg a încercat să exploateze mai multe protocoale, inclusiv protocolul DeFi Aave.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *