fbpx
  • bitcoinBitcoin1.87%
    $28,790.00
  • ethereumEthereum0.15%
    $1,819.15
  • elrond-erd-2MultiversX-2.99%
    $43.27

Crypto a atins un număr record de 425 milioane de utilizatori

Un raport recent, intitulat „Crypto Market Sizing”, a arătat că numărul deținătorilor de criptomonede din întreaga lume a înregistrat o creștere semnificativă în ultimul an. Raportul a precizat că numărul deținătorilor de criptomonede a ajuns la 425 de milioane până în decembrie anul trecut, marcând o creștere de 39% față de 306 milioane în aceeași perioadă a anului precedent.

Raportul a evidențiat, de asemenea, creșterea numărului de deținători de Bitcoin și Ethereum. Deținătorii de Bitcoin au crescut cu 20% de la 183 milioane în ianuarie la 219 milioane în decembrie, reprezentând 52% din totalul deținătorilor la nivel mondial. Creșterea semnificativă a posesiei de Bitcoin în ultimul an a avut loc în aprilie, când Republica Centrafricană a devenit a doua țară care a recunoscut criptomoneda ca mijloc legal de plată, după El Salvador. În plus, raportul a menționat că emiterea de către banca globală de investiții Goldman Sachs a primului său împrumut garantat cu Bitcoin în aceeași lună a reprezentat „indicații avansate ale unui interes crescut pentru cripto de către instituțiile de pe Wall Street”.

 

Pe de altă parte, deținătorii de Ethereum au înregistrat o creștere și mai semnificativă, cifrele crescând cu 263% de la 24 de milioane în ianuarie la 87 de milioane în decembrie, reprezentând 20% din totalul deținătorilor la nivel mondial. Raportul a atribuit această rată mare de creștere a adopției „The Merge”, un eveniment major din ecosistemul Ethereum. În plus, echipa de cercetare a subliniat că ratele lunare de creștere ale Ethereum au fost mai mari decât cele ale Bitcoin pe tot parcursul anului, cu excepția lunii aprilie.

O altă companie, Triple-A, a raportat și despre numărul deținătorilor de criptomonede la nivel global, afirmând că „începând cu acest an, am calculat ratele globale de posesie de criptomonede la o medie de 4,2%, cu peste 420 de milioane de utilizatori crypto în întreaga lume. ”

În ansamblu, raportul sugerează că, în ciuda dificultăților macroeconomice, cum ar fi inflația ridicată și întreruperile lanțului de aprovizionare cauzate de pandemia în curs, adopția crypto a înregistrat o creștere semnificativă în ultimul an. De asemenea, evidențiază faptul că numărul deținătorilor de Bitcoin și Ethereum, în special, a crescut semnificativ, indicând un interes din ce în ce mai mare față de tehnologie, atât al persoanelor fizice, cât și al instituțiilor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *