fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,967.000.26%
  • ethereumEthereum$4,531.49-0.63%
  • ElrondElrond$358.78-9.75%

Jumătate din wallet-urile crypto active zilnic au jucat un joc pe blockchain în Q3 2021

blockchain joc nft

Conform raportului ”Blockchain Game Report” al celor de la DappRadar, numărul de wallet-uri crypto unice active în Q3 2021 care au jucat un joc bazat pe blockchain a ajuns la 754,000. Vorbim aici de wallet-uri active zilnic.

Creșterea activității în sectorul de gaming de pe blockchain este în principal datorată modelelor de tip P2E (play-to-earn), precum și a NFT-urilor in-game. Aceste colectabile obținute prin gaming au generat vânzări de 2.32 miliarde de dolari în Q3, reprezentând 22% din tot volumul de trading de NFT-uri din aceea perioadă.

Din luna iulie până în septembrie, s-a înregistrat un volum de trading de aproximativ 10.6 miliarde de dolari, o creștere de 700% în comparație cu quarter-ul precedent. Așdar, interesul față de NFT-uri pare să fi explodat din nou, după o vară în care lucrurile se calmaseră, într-o anumită măsură.

După cum am precizat în trecut, Axie Infinity este un contribuabil major în accest sector. Reamintim aici că userii care joacă acest joc colectează și cresc ”Axies,” – creaturi virtuale ce pot fi utilizate pentru a interacționa cu lumea din interiorul Axie Infinity.

Volumul de trading generat doar de NFT-urile de pe Axie a fost de aproximativ 2 miliarde de dolari în doar Q3. Cei de la DappRadar spun că au fost executate 6.7 milioane de trade-uri ce implică NFT-uri Axie până la momentul actual, iar volumul de trading zilnic fluctuează în jurul valorii de 15 milioane.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *