fbpx
  • bitcoinBitcoin$61,977.001.49%
  • ethereumEthereum$3,420.281.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.412.82%

Japonia creează o organizație care va monitoriza monedele digitale

japonia fsa

Autoritatea financiară din țară a înființat deja, conform unor relatări, un nou grup care să monitorizeze industria crypto, în timp ce Ministerul Finanțelor face eforturi de a introduce reglementări acestui sector.

Japonia a fost la un moment dat printre pionerii care au adus reglementări inițiale acestui spațiu, și a fost una din primele țări care au definit statutul monedelor digitale în sisteme lor financiare.

Totuși, autoritățile cred că au rămas în urmă în ceea ce privește acest aspect, și încearcă acum să recupereze. Conform unor surse oficiale, mai multe agenții guvernamentale urmăresc să-și concentreze eforturile pe reglementarea monedelor digitale.

Una dintre aceste este FSA (Financial Services Agency), care se ocupă cu monitorizarea și reglementarea băncilor, a exchange-urilor și a companiilor de asigurări. Conform celor de la Reuters, FSA a înființat un nou departament care va monitoriza în mod similar piața crypto.

Acest nou grup va fi responsabil de asemenea și pentru reglementarea spațiului DeFi. Ministerul Finanțelor urmărește să facă mai multe angajări pentru a ajuta la supervizarea sectorului crypto din țară.

“Japan can no longer leave things unattended with global developments over digital currencies moving so rapidly.”

… a declarat un oficial. Cele două instituții lucrează în tandem cu banca centrală care dezvoltă la momentul actual un CBDC – digital yen. Oficialii băncii consideră că o astfel de monedă poate oferi publicului o alternativă mai sigură în comparație cu monedele digitale și stablecoins.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *